Ο Αλέξανδρος Διακόπουλος ομολογεί ότι η Χάγη αποτελεί εθνική παγίδα

Ανώμαλη προσγείωση στην πραγματικότητα αποτελούν οι αποκαλυπτικές δηλώσεις του τέως συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού, αντιναυάρχου ε.α. Αλέξανδρου Διακόπουλου ο οποίος χαμήλωσε τον πήχη των προσδοκιών τόσο για την προσφυγή στη Χάγη όσο και για τις διερευνητικές εντολές Αθήνας – Αγκυρας. Σε συνέντευξή του ο προσφάτως παραιτηθείς σύμβουλος ξεκαθαρίζει ότι μια επικείμενη λύση στα Ελληνοτουρκικά, μέσω διμερούς συμφωνίας ή μέσω Χάγης, θα είναι κατώτερη των ελληνικών επιδιώξεων.

Ειδικότερα, ο κ. Διακόπουλος τονίζει ότι πρέπει να γίνει αντιληπτό αλλά και αποδεκτό σε όλους, δηλαδή στον πολιτικό κόσμο, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης αλλά και στην κοινωνία, ότι, εάν υπάρξει συμφωνία με την Τουρκία, ακόμη και μέσω της Χάγης, «αυτή θα υπολείπεται σε έναν βαθμό των απώτερων επιδιώξεών μας».

«Αυτό θα είναι το αντίτιμο», συνεχίζει ο Αλέξανδρος Διακόπουλος, «της ειρηνικής επίλυσης, της σταθερότητας και της απαλλαγής από τον βραχνά της αβεβαιότητας, των συνεχών προκλήσεων και προστριβών».

Το ίδιο ανησυχητικές είναι και οι αναφορές του αντιναυάρχου ε.α. αναφορικά με τον ορίζοντα των διερευνητικών επαφών Ελλάδας – Τουρκίας, τον οποίο χαρακτηρίζει «ασαφή και απρόβλεπτο», καθώς, όπως εξηγεί, σχετίζεται με την ειλικρίνεια των προθέσεων της άλλης πλευράς, «η οποία είναι αμφίβολη».

Πάντως, ο τέως σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Κυριάκου Μητσοτάκη επισημαίνει ότι η έναρξη των διερευνητικών «δεν σημαίνει μόνο, αλλά είναι και έμπρακτο αποτέλεσμα της αποκλιμάκωσης» της έντασης, προσθέτοντας ότι η αποσταθεροποιητική δράση της Τουρκίας και η συνακόλουθη προσοχή της διεθνούς κοινότητας έχουν αποτέλεσμα να έχουν στενέψει πολύ τα περιθώρια επιθετικών αντιδράσεων από πλευράς της χώρας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα