Ακόμα ένα φιάσκο! Η γερμανική ΠΙΤΣΟΣ φεύγει από την Ελλάδα και πάει… Τουρκία!

250 εργαζόμενοι χάνουν τη δουλειά τους

Oριστικό «λουκέτο» στο εργοστάσιο της ΠΙΤΣΟΣ στην Αθήνα σκοπεύει να βάλει η γερμανική πολυεθνική Bosch, η οποία αποφάσισε να μεταφέρει τις δραστηριότητες στην Τουρκία (!). Οι εργαζόμενοι απευθύνουν δραματική έκκληση στον πρωθυπουργό, καθώς μένουν στον δρόμο περίπου 250 οικογένειες. Και όλα αυτά την ώρα που υπουργός της κυβέρνησης διαφημίζει το «υψηλό ενδιαφέρον των Γερμανών επενδυτών»…

Σε ανοιχτή επιστολή προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους υπουργούς Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη και Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου (ΠΟΕΜ) ζητεί την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης, ώστε να ανατραπεί η ειλημμένη απόφαση της Bosch για το κλείσιμο του εργοστασίου στου Ρέντη στις 31 Δεκεμβρίου 2020.

Όπως επισημαίνουν οι εργαζόμενοι, «μετά από παρουσία της ΠΙΤΣΟΣ 155 ετών στην Ελλάδα, θα παράγεται πλέον στην Τουρκία». Υπενθυμίζεται ότι η Bosch απείλησε και το 2018 με κλείσιμο του εργοστασίου και μεταφορά του στην Τουρκία, αλλά υπαναχώρησε έπειτα από συμφωνία της τότε ελληνικής κυβέρνησης με τη γερμανική Καγκελαρία. Ωστόσο χθες κυβερνητικές πηγές άφηναν να εννοηθεί ότι η απόφαση αυτή τη φορά είναι δύσκολο να ανατραπεί.

Παράλληλα, ένα άλλο στέλεχος της κυβέρνησης, την ύπαρξη του οποίου αγνοούσαμε, ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία και εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, δήλωνε χθες σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου πως έχει γίνει σαφές στους Γερμανούς επενδυτές ότι «η χώρα μας έχει κάνει άλματα στη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, ειδικά τον τελευταίο χρόνο, με σημαντικές παρεμβάσεις σε φορολογία, κίνητρα αύξησης των εσόδων του κράτους, ψηφιοποίηση υπηρεσιών, βελτίωση της αποτελεσματικότητας του δημόσιου τομέα, απλοποίηση αδειοδοτικών διαδικασιών, επενδυτικά κίνητρα».

Προφανώς ο συμπαθής υφυπουργός δεν είχε ενημερωθεί για την απόφαση που μπορεί, μεταξύ άλλων, να θεωρηθεί άλλο ένα δώρο προς τον Ερντογάν, τη στιγμή που ο τελευταίος βλέπει την τουρκική οικονομία να κατακρημνίζεται και συνεχίζει ταυτόχρονα τις επιθετικές ενέργειες στο Καστελόριζο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα