Τεράστιο σκάνδαλο! Γενική αμνηστία στους δημάρχους

Σάλος για τροπολογία που έφερε η κυβέρνηση και υπερψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το ΚΚΕ. Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε το ΚΙΝ.ΑΛ. Εν αναμονή αλλαγών…

Να περάσουν «στα μουλωχτά» τροπολογία-σκάνδαλο που φέρεται ότι ξεπλένει τις ποινικές ευθύνες αιρετών και υπαλλήλων σε δήμους και περιφέρειες επιχείρησαν τα κόμματα. Η ρύθμιση κατατέθηκε πριν από 10 ημέρες από τον «γαλάζιο» βουλευτή και αντιπρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη, στη συνέχεια έγινε δεκτή από τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, ενώ υπερψηφίστηκε όχι μόνο από τη Ν.Δ. αλλά και από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ. Τα τελευταία εικοσιτετράωρα με τη γνωστοποίηση του περιεχομένου της τροπολογίας προκλήθηκε σάλος ανάμεσα στους αυτοδιοικητικούς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελίες, με τη ρύθμιση παύουν ποινικές και πειθαρχικές διώξεις καθώς και καταλογισμοί σε βάρος νυν και πρώην αιρετών αλλά και υπαλλήλων της Αυτοδιοίκησης, πρώτου και δεύτερου βαθμού, οι οποίες αφορούν πληρωμές ενταλμάτων που έλαβαν χώρα μέχρι 31.7.2019 και οι οποίες διενεργήθηκαν επί τη βάσει ελέγχων των Υπηρεσιών Δημοσιονομικού Ελέγχου και του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες, με την τροπολογία παύει, μεταξύ άλλων, η δίωξη για τους αδελφούς Ψωμιάδη.

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκλήθηκαν, κυβερνητικές πηγές εξηγούσαν ότι το περιεχόμενο της ρύθμισης παρερμηνεύτηκε και πως ουδέποτε υπήρξε πρόθεση παρέμβασης σε υποθέσεις που διερευνώνται από τη Δικαιοσύνη. Οι ίδιες πηγές άφηναν να εννοηθεί ότι θα υπάρξει διευκρινιστική ρύθμιση, η οποία θα ψηφιστεί στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ανακοίνωσε ότι καταθέτει διευκρινιστική τροπολογία!

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει άμεσα βελτιωτική τροπολογία προκειμένου να αρθεί και η παραμικρή δυνατότητα παρερμηνείας της ψηφισθείσας διάταξης» δήλωσαν οι αρμόδιοι τομεάρχες της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κώστας Ζαχαριάδης και Μίλτος Χατζηγιαννάκης, υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν πρόκειται ποτέ να κλείσει το μάτι σε χαριστικές διατάξεις ή να συναινέσει σε χορήγηση άφεσης αμαρτιών σε υποθέσεις διασπάθισης του δημοσίου χρήματος».

Πάντως, από τη στιγμή που έως τώρα η κυβέρνηση δεν έχει επανορθώσει, οι αντιδράσεις συνεχίζονται. Το ΚΙΝ.ΑΛ. επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι «εν κρυπτώ και με ύπουλο τρόπο» πέρασε αυτή τη διάταξη νόμου χωρίς δημόσια διαβούλευση, χωρίς την άποψη των φορέων και της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής, καθώς και χωρίς κοστολόγηση από το Γενικό Λογιστήριο.

Η αρμόδια τομεάρχης της Χαριλάου Τρικούπη Ευαγγελία Λιακούλη κάλεσε τον Τάκη Θεοδωρικάκο να ενημερώσει σε πόσες υποθέσεις αναφέρεται η τροπολογία, ποια ποσά αφορά, σε ποιες υποθέσεις έχουν ασκηθεί διώξεις και πόσες βρίσκονται ήδη σε εκκρεμοδικία, καθώς και ποια συγκεκριμένα πρόσωπα αιρετών εμπλέκονται σε κακουργήματα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα