Νέο σκάνδαλο: «Ζεστό» χρήμα στους ημετέρους μοιράζει η… λίστα Πέτσα Νο 2

Αν και «μαρτύρησε» ότι τα σποτ για τον ιό μπορούν να παίξουν δωρεάν, μοίρασε νύχτα τα 2.000.000 ευρώ

Παραμονή της εθνικής επετείου για την 28η Οκτωβρίου, νυχτερινές ώρες -ή, για να το πούμε ωμά, «στη ζούλα»- δημοσιεύτηκε η απόφαση για τη λίστα Πέτσα νούμερο 2, μέσω της οποίας 2.000.000 ευρώ θα δοθούν με απευθείας ανάθεση σε ΜΜΕ της κυβερνητικής αρεσκείας!

Προτού καλά καλά κοπάσει η γενική κατακραυγή για το άγος και το φαγοπότι της προηγούμενης διασπάθισης 20.000.000 ευρώ (η μερίδα του λέοντος διοχετεύτηκε σε ανυπόληπτα ΜΜΕ, ακόμα και χαμηλής κυκλοφορίας, που γλείφουν παντί τρόπω το Μαξίμου), ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, πάλι με το πρόσχημα της πανδημίας, μοιράζει τα… ρέστα του στους «αχόρταγους» (φαταούλες στα λαϊκά, για να καταλαβαινόμαστε…) κυβερνητικούς φίλους.

Οι δικαιούχοι, σύμφωνα με σχετική τροπολογία που ψηφίστηκε σε άσχετο νομοσχέδιο στη Βουλή, θα καθοριστούν όπως και την προηγούμενη φορά, με πολιτική απόφαση, και το «ζεστό» χρήμα θα καταβληθεί με απευθείας ανάθεση, «κατά παρέκκλιση των ειδικότερων διατάξεων»…

Αγνοώντας επιδεικτικά την κοινωνία, η κυβέρνηση επιλέγει δεύτερη φορά να «ταΐσει» τα κανάλια, αντί να τηρήσει τον νόμο, ο οποίος τα υποχρεώνει σε δωρεάν προβολή τηλεοπτικών μηνυμάτων. Απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης, ο Στ. Πέτσας οχυρώνεται κωμικά πίσω από τη θέση ότι «τα δωρεάν μηνύματα είναι χρήσιμα», αλλά αυτά θα πρέπει να τα δούμε και ως προς την αποτελεσματικότητά τους.

Επικαλείται μάλιστα τα δωρεάν μηνύματα του υπουργείου Παιδείας για την πανδημία στο άνοιγμα των σχολείων, ισχυριζόμενος ότι οι ώρες και η συχνότητα με την οποία αυτά προβλήθηκαν από τα ΜΜΕ οδήγησαν σε αποτυχία.

Δεν θα κουραστούμε εντούτοις να επαναλάβουμε στερεότυπα ότι όλα αυτά -υπό την προϋπόθεση ότι έχουμε κράτος αρχών και όχι… επιτελικό- μπορούν να γίνουν δωρεάν! Το αναγνώρισε και Στ. Πέτσας, όταν ρωτήθηκε αν θα υπάρξει και τρίτη λίστα! Επειδή τα λεφτά τελειώνουν, ομολόγησε ότι για τη συνέχεια έχουν στείλει σποτάκια στο ΕΣΡ, προκειμένου να προωθηθούν στα ΜΜΕ που είναι υποχρεωμένα να τα προβάλλουν. Και τότε προς τι αυτή η προκλητική σπατάλη, που αηδιάζει τους φιλότιμους πολίτες;

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα