Νέα πρόκληση! Οι Τούρκοι τώρα συνδέουν το Ναγκόρνο-Καραμπάχ με τη Δ. Θράκη

Τη νίκη των Αζέρων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, με πιθανές εξελίξεις στη Δυτική Θράκη, επιχείρησε να συνδέσει η τουρκική εφημερίδα «Turkiye» σε ένα άρθρο με τίτλο «Η Δυτική Θράκη μπορεί να γίνει σαν το Καραμπάχ».

Η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα, ορμώμενη από άρθρο Ελληνα αναλυτή που δημοσιεύτηκε σε αγγλόφωνη ιστοσελίδα και ως σκοπό είχε να προειδοποιήσει για τις τουρκικές προθέσεις, παρουσιάζει την υποτιθέμενη «ανησυχία» στην Ελλάδα για καταστάσεις στην ακριτική Θράκη, που, σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται, παρουσιάζουν ομοιότητες και αναλογίες με την περιοχή του Καυκάσου.

Σύμφωνα με το τουρκικό δημοσίευμα, η νίκη των στρατευμάτων του Αζερμπαϊτζάν, με την υποστήριξη της Τουρκίας, εναντίον των Αρμενίων -ή μάλλον εναντίον των δυνάμεων αυτοπροστασίας του Αρτσάχ, αφού δεν υπήρξε ολοκληρωτική εμπλοκή των αρμένικων ενόπλων δυνάμεων στον θύλακα- προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στην Ελλάδα. Φυσικά η επιλογή του τουρκικού μέσου να αναδείξει το συγκεκριμένο θέμα ως «ευκαιρία» αναδεικνύει τις σκέψεις που υπάρχουν όχι μόνο σε μέρος της τουρκικής ηγεσίας αλλά και έξω από τον στενό κύκλο της. Άλλωστε ήταν η ίδια εφημερίδα η οποία όχι απλώς στήριξε την τουρκική εμπλοκή στις μάχες στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, αλλά πανηγύριζε σχετικά με την ανάδυση ενός «παντουρανιστικού πνεύματος», το οποίο μάλιστα παρουσίασε ως έναν από τους μεγαλύτερους φόβους της Δύσης.

Σημείωνε δε χαρακτηριστικά ότι το Αζερμπαϊτζάν με τις κοινές ασκήσεις και τα εξοπλισμένα drones που του παρείχε η Τουρκία έσπασε τη ράχη της Αρμενίας. Στο συγκεκριμένο δημοσίευμα επί της ουσίας καλούσε για έναν «κοινό στρατό» μια κοινή στρατιωτική δύναμη των «τουρκικών κρατών».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα