O Άδωνις Γεωργιάδης (στα βήματα του Ν. Παππά) ετοιμάζει συνέδριο με τον Σ. Μιωνή!

Συνέδριο «προσέλκυσης επενδύσεων» Ελλάδας – Ισραήλ σχεδιάζει ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης με τη συμμετοχή του Σάμπυ Μιωνή, που έγινε διάσημος στο πανελλήνιο για την πρωταγωνιστική δράση του στη «λίστα Λαγκάρντ» και για τους «κοριούς» ηχογραφήσεων που χρησιμοποιούσε σε συνομιλίες του με Ελληνες υπουργούς.

Το συνέδριο πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη τον Μάιο ή τον Ιούνιο του 2021, με συνδιοργανωτές το υπουργείο Ανάπτυξης και το Εμπορικό Επιμελητήριο Ελλάδας – Ισραήλ, όπου πρόεδρος είναι ο Σ. Μιωνής και διευθύνων σύμβουλος ο στενός συνεργάτης του Κόμπι Μπιτόν. Η πρωτοβουλία του κ. Γεωργιάδη αποτελεί συνέχεια της στήριξης την οποία παρείχε στον Σ. Μιωνή, τον Μάρτιο του 2018, ο τότε υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Παππάς. Ο κ. Παππάς, που ηχογραφήθηκε από τον Σ. Μιωνή, συμμετείχε στην πρώτη δημόσια παρουσίαση του επιμελητηρίου στο Τελ Αβίβ μαζί με τον τότε αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας Αλ. Χαρίτση και τον επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου πρωθυπουργού Γ. Τσίπρα.

Η διαφορά με την τότε εκδήλωση είναι ότι θα καταβληθεί προσπάθεια το (δήθεν επενδυτικό) συνέδριο να μην είναι μόνο διμερές, αλλά να εξελιχθεί σε διεθνές με τη συμμετοχή επιχειρηματιών και από άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής. Θα γίνει, επίσης, επίκληση του σχεδίου του πρώην υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ Ι. Κατζ για την ανάπτυξη ενός περιφερειακού δικτύου μεταφορών και λιμένων. Πρόκειται για την πρωτοβουλία «Τracks for Regional Peace», με την οποία προτείνεται η δημιουργία δικτύου που θα συνδέει τον Πειραιά με τα λιμάνια της Χάιφας και της Ασντόντ με σκοπό τη σύνδεση, μέσω Ιορδανίας και σιδηροδρόμων, με χώρες του Περσικού Κόλπου. Παράλληλα, επιδιώκεται η παρουσία στο συνέδριο και του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη κατά την ημέρα των εγκαινίων, όπως και άλλων Ελλήνων και ξένων πολιτικών. Ασφαλώς, οι συμμετέχοντες πολιτικοί και επιχειρηματίες θα πρέπει να ριψοκινδυνεύσουν το ενδεχόμενο παράνομης ηχογράφησης και φωτογράφισης όλων των επαφών τους από τον συνδιοργανωτή Σ. Μιωνή, αλλά ίσως η παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. σταθεί ικανή να αποτρέψει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Υπενθυμίζεται ότι οι Α. Γεωργιάδης και Σ. Μιωνής είχαν στις 16 Ιουνίου μυστική συνάντηση στο Ισραήλ μετά την «ανοιχτή» συνάντηση των μελών του Δ.Σ. του επιμελητηρίου με τον υφυπουργό Εξωτερικών Κ. Φραγκογιάννη.

Όπως είχε αποκαλύψει η «δημοκρατία» λίγες μέρες αργότερα, ο κ. Γεωργιάδης είχε αποφύγει να προβάλει ακόμα και την «ανοιχτή» συνάντηση υπό τον φόβο αποκάλυψης των στενών επαφών του με τον «κοριό». Είχε μιλήσει στα τηλεοπτικά «παράθυρα» για όλες τις άλλες συναντήσεις του εκτός από τη συγκεκριμένη. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι και ο Σ. Μιωνής, μιλώντας την επόμενη ημέρα στην ετήσια γενική συνέλευση του επιμελητηρίου, απέφυγε επιμελώς να αναφερθεί στη συνάντηση με τον κ. Γεωργιάδη. Αντίθετα, μιλούσε επί μακρόν για τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος όμως αρνήθηκε να τον συναντήσει, υπό τον φόβο μήπως πέσει -και αυτός- θύμα παράνομης ηχογράφησης.

Οι Α. Γεωργιάδης και Σ. Μιωνής ήταν στη β’ κατηγορία των επαφών του κ. Μητσοτάκη στο Ισραήλ, παρά την προσπάθειά τους να εμφανιστούν ως συμμετέχοντες στην πρώτη γραμμή και, μέσω του συνεδρίου του 2021, προσπαθούν να φανούν και πάλι ως τα πρόσωπα που ελέγχουν τις οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα