Άγρια κόντρα για τα ΕΛ.ΤΑ. στη Βουλή

Ψηφίζεται απόψε από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία για τον «εξορθολογισμό» των Ελληνικών Ταχυδρομείων, η οποία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το σχέδιο εθελουσίας εξόδου για 2.000 εργαζομένους εντός διετίας, την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 100.000.000 ευρώ, καθώς και την απόδοση στα ΕΛ.ΤΑ. του ανταλλάγματος για την παροχή καθολικής υπηρεσίας από το 2013. Η ρύθμιση προκάλεσε την οξεία αντίδραση της αντιπολίτευσης, η οποία καταγγέλλει ότι αποτελεί προάγγελο ιδιωτικοποίησης, με αφορμή και την τοποθέτηση του Κυριάκου Πιερρακάκη από το βήμα, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της αύξησης του ποσοστού της συμμετοχής του ιδιώτη στο μετοχικό σχήμα της εταιρίας.

«Στο παρά ένα»

«Τα ΕΛ.ΤΑ. είναι στο παρά ένα» είπε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ενώ απαντώντας στις επικρίσεις περί επικείμενης ιδιωτικοποίησης υπενθύμισε ότι υπάρχει ήδη ως ιδιώτης μέτοχος με ποσοστό 10% η Eurobank. «Πρέπει αυτή η επένδυση να γίνει με κριτήρια ιδιώτη επενδυτή, ώστε να πάρει πίσω τα χρήματά του ο Ελληνας φορολογούμενος» υποστήριξε μάλιστα.

Πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του Μάριου Κάτση ζήτησε να μείνουν τα ΕΛ.ΤΑ. υπό δημόσιο έλεγχο, ξεκαθαρίζοντας ότι για το κόμμα είναι «κόκκινη γραμμή» να μην κλείσει κανένα κατάστημα. Εν τω μεταξύ, το ΚΙΝ.ΑΛ. κατήγγειλε ότι η ρύθμιση έρχεται χωρίς διαβούλευση και ακρόαση φορέων, ενώ το ΚΚΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι νομοθετεί «στα μουλωχτά» την ανατροπή εργασιακών σχέσεων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα