Κ. Βελόπουλος: Το εμβόλιο πρέπει να είναι προαιρετικό και όχι υποχρεωτικό

Αρνητική ήταν η απάντηση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου στην έκκληση του πρωθυπουργού για «οικειοθελή εμβολιασμό» των πολιτικών αρχηγών, με σκοπό να δώσουν το παράδειγμα στους πολίτες.

Όπως σημειώνει ο Κ. Βελόπουλος, «επειδή γίνεται συνεχώς έκκληση από τον πρωθυπουργό να κάνουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί το εμβόλιο που ο ίδιος διατείνεται ότι είναι ασφαλές, η Ελληνική Λύση τον ενημερώνει ότι στο πλαίσιο της σοβαρότητας και του υψηλού αισθήματος ευθύνης που τη διακρίνει, δεν θα προτρέψει ποτέ τους Ελληνες, είτε με τη φυσική της παρουσία είτε μέσω δηλώσεών της, να κάνουν οι πολίτες ένα εμβόλιο για το οποίο δεν είμαστε 100% σίγουροι για την αποτελεσματικότητά του». Επαναλαμβάνεται, μάλιστα, η θέση του κόμματος ότι το εμβόλιο πρέπει να είναι προαιρετικό και όχι υποχρεωτικό, ενώ υπογραμμίζεται ότι εκούσια ή ακούσια συναίνεση σε κάτι που είναι «αμφίβολο» ουδέποτε θα παράσχει το κόμμα του κ. Βελόπουλου.

Μάλιστα, με εμφανώς σκωπτική διάθεση καλείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης να πείσει για την ασφάλεια του συγκεκριμένου εμβολίου τον Γάλλο πρόεδρο Εμ. Μακρόν, ο οποίος είχε εκφράσει επιφυλάξεις.

Ο κ. Βελόπουλος ρητορικά ρωτά τον πρωθυπουργό, την κυβέρνηση αλλά και τις φαρμακευτικές εταιρίες εάν θα εγγυηθούν προσωπικά σε κάθε Ελληνα για τις ποινικές και αστικές ευθύνες που θα φέρουν σε περίπτωση τυχόν παρενεργειών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα