Σπέκουλα του «Spiegel» για δήθεν επαναπροωθήσεις μεταναστών

Την ώρα που η Ελλάδα δίνει μόνη της μάχες για την αντιμετώπιση του Προσφυγικού, και ενώ η Ε.Ε. κλείνει προκλητικά τα μάτια, το θέμα των επαναπροωθήσεων παράνομων μεταναστών επανήλθε στην επικαιρότητα από τo «Spiegel», το γνωστό γερμανικό περιοδικό, το οποίο με θέμα στην ιστοσελίδα του -προφανώς σπεκουλάροντας- κατήγγειλε τις ελληνικές Αρχές για ένα περιστατικό που συνέβη στις 29 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που βασίζεται σε στοιχεία από τη νορβηγική MKO Aegean Boat Report, δύο γυναίκες, οι οποίες στις 29 Νοεμβρίου είχαν φθάσει στη Λέσβο με σκοπό να καταθέσουν αίτηση για άσυλο, όπως δικαιούνται βάσει της διεθνούς νομοθεσίας, απομακρύνθηκαν διά της βίας και επαναπροωθήθηκαν στην Τουρκία. Με την ανάλυση φωτογραφιών, βίντεο και γεωγραφικών συντεταγμένων που είχε παραχωρήσει η ΜΚΟ Aegean Boat Report, το Spiegel Online επιχείρησε να «ανακατασκευάσει» το περιστατικό και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι δύο γυναίκες αποβιβάστηκαν στη Λέσβο, αλλά στη συνέχεια βρέθηκαν πάλι στη θάλασσα μαζί με άλλους 16 μετανάστες, ύστερα από παρέμβαση «Ελλήνων», οι οποίοι δεν κατονομάζονται.

Σύμφωνα με το Spiegel Online, οι άγνωστοι άνδρες ανάγκασαν τους μετανάστες να μπουν ξανά σε βάρκα, βγήκαν μαζί τους με σκάφος στα ανοιχτά και τελικά τους εγκατέλειψαν στη θάλασσα, μέσα σε μια πορτοκαλί σωστική σχεδία. «Πέρασαν ώρες μέχρι να τους σώσει η τουρκική ακτοφυλακή» επεσήμαναν οι αρθρογράφοι.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα