Η Φώφη Γεννηματά διέσυρε τον Λοβέρδο! «Δεν έχω διαβάσει το βιβλίο»

«Δεν έχω διαβάσει το βιβλίο. Προτεραιότητά μου τα πολύ σοβαρά προβλήματα των ανθρώπων αυτή την εποχή» ξεκαθάρισε η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ.

Ένας κλοιός παγερής αδιαφορίας γύρω από τον Ανδρέα Λοβέρδο υπάρχει αυτήν την εποχή στο Κίνημα Αλλαγής. Το βιβλίο που εξέδωσε με τον ευφάνταστο τίτλο «Απόπειρα δολοφονίας», για να υπερασπιστεί τον εαυτό του την ώρα που η εμπλοκή του στο καραμπινάτο σκάνδαλο της Novartis βρίσκεται ακόμα υπό διερεύνηση, προκαλεί μεγάλη δυσφορία στις τάξεις των συντρόφων του.

Τον τόνο έδωσε πριν από λίγες ημέρες η πρόεδρος του Κινήματος Φώφη Γεννηματά, με συνέντευξή της στην κρατική τηλεόραση. Η κυρία Γεννηματά επιφύλαξε ένα μεγαλοπρεπές άδειασμα στον φιλόδοξο βουλευτή, λέγοντας απερίφραστα: «Δεν έχω διαβάσει το βιβλίο. Είναι όμως αυτονόητο ότι κάθε συγγραφέας, και ο συγκεκριμένος, αναλαμβάνει την ευθύνη γι’ αυτά που γράφει. Η δική μου προτεραιότητα είναι τα πολύ σοβαρά προβλήματα των ανθρώπων αυτή την εποχή, όπως φαίνεται με τη δουλειά μας και με τις παρεμβάσεις μας καθημερινά».

Αναφερθείσα στην Οικονομία, η κυρία Γεννηματά συνέστησε: «Ν΄ αφήσουμε τους γενικούς αφορισμούς και ν’ ασχοληθούμε με τα συγκεκριμένα σοβαρά προβλήματα των ανθρώπων. 85.000 εποχικοί εργαζόμενοι στον τουρισμό βρίσκονται σε στάδιο μετάβασης. Από την αναστολή εργασίας, στο επίδομα ανεργίας.

Από τα 534 στα 400 ευρώ. Ο ΟΑΕΔ όμως θέλει 40 με 60 ημέρες για να κάνει αυτή τη μετατροπή και να πληρώσει. Αυτό σημαίνει ότι θα μείνουν οι οικογένειες αυτών των ανθρώπων χωρίς κανένα εισόδημα μέσα στις γιορτές. Και είναι άνθρωποι που έχουν δουλέψει ίσως το πολύ για δύο μήνες μέσα σε αυτόν τον χρόνο. Και αν τυχαίνει να είναι δύο σύζυγοι στην ίδια κατηγορία, καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό για μία οικογένεια με παιδιά».

Η ίδια ανέφερε: «Έχω ζητήσει την προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού, έτσι ώστε να συνεχίσει τη στήριξή τους και για τον Δεκέμβριο, να κάνουν τις γιορτές, και η μετάβαση να γίνει τον επόμενο μήνα για να μη μείνουν χωρίς εισόδημα οι οικογένειες αυτές. Είναι σοβαρό ζήτημα, όπως για τους μακροχρόνια άνεργους που μόνο οι 120.000 καλύπτονται από το επίδομα που δίνει, είναι πάνω από 300.000 που δεν έχουν κανένα έσοδο. Και οι 300.000 συνταξιούχοι χωρίς σύνταξη που περιμένουν τις εκκρεμείς συντάξεις. Δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια και να λέμε όλα καλά πηγαίνουν».

Η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. ζητεί από την κυβέρνηση νομοθετική ρύθμιση, ώστε όσοι ιατροί και νοσηλευτές έχασαν τη ζωή τους από τον κορονοϊό να καταταγούν στις περιπτώσεις εργατικών ατυχημάτων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα