Δένδιας στον Τσαβούσογλου: Καλέ μου φίλε, ξέχασες πάλι το Διεθνές Δίκαιο

Δεν άφησε αναπάντητη ο Νίκος Δένδιας την προχθεσινή πρόκληση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος, μέσω twitter, ζήτησε από την Ελλάδα να σταματήσει να ζητά βοήθεια από τους άλλους.

Επίσης, από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών ευχήθηκε στον ομόλογό του να γίνει το 2021 η χρονιά που η Τουρκία θα εγκαταλείψει τις απειλές πολέμου, θα γίνει πιο ευρωπαϊκή, θα αποφύγει τις προκλήσεις και τις παράνομες δραστηριότητες. Μάλιστα, του επισημαίνει ότι ακόμη μία φορά δείχνει να ξεχνά να αναφέρει το Διεθνές Δίκαιο, το οποίο αποτελεί τη μόνη βάση για εποικοδομητικό διάλογο. «Ευχαριστώ, καλέ μου φίλε Μεβλούτ» αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Δένδιας και συνεχίζει: «Εφόσον ανταλλάσσουμε ευχές και συμβουλές, ας είναι το 2021 η χρονιά που η Τουρκία θα κάνει τα εξής: 1. Θα εγκαταλείψει τις απειλές πολέμου εναντίον της Ελλάδας σε περίπτωση που ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της. Άλλωστε, ζούμε στον 21ο αιώνα. 2. Θα φιλοδοξήσει να γίνει πιο ευρωπαϊκή. Λιγότερο νεοοθωμανική. Αυτό θα λειτουργήσει περισσότερο προς το συμφέρον του τουρκικού λαού. 3. Θα αποφύγει τις προκλήσεις και τις παράνομες δραστηριότητες». Και ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών καταλήγει στην ανάρτησή του, επισημαίνοντας ότι «υπάρχει ένα πράγμα, Μεβλούτ, που ξέχασες να αναφέρεις πάλι: είναι το Διεθνές Δίκαιο. Η μόνη βάση για εποικοδομητικό διάλογο για τις διαφορές μας, αγαπητέ μου φίλε. Χαρούμενο 2021!».

Για το προκλητικό tweet του Τούρκου υπουργού και της πιθανότητες επανέναρξης των διερευνητικών επαφών ερωτήθηκε χθες και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος σχολίασε: «Έχουμε πει ότι η Τουρκία πρέπει να επιδείξει συνέπεια και συνέχεια στην αποκλιμάκωση της παραβατικής και προκλητικής της συμπεριφοράς. Αυτό δεν γίνεται σε μία ημέρα, θέλει ένα βάθος χρόνου.

Επομένως, έχουμε μπροστά μας αρκετές εβδομάδες ακόμα να αξιολογηθεί η συμπεριφορά της γειτονικής χώρας» σημείωσε ο κ. Πέτσας και κατέληξε: «Εμείς θέλουμε να ξαναπιάσουμε το νήμα από εκεί που σταμάτησε τον Μάρτιο του 2016, για να συζητήσουμε τη μία και μοναδική διαφορά μας, που είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών μεταξύ των δύο χωρών».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα