Κυριάκος: Στη διάρκεια του 2020 ψηφίσαμε 113 νομοσχέδια

Απολογισμό του κυβερνητικού έργου και αναφορές στον σχεδιασμό του 2021 περιλάμβανε το χθεσινό υπουργικό συμβούλιο

Τον απολογισμό του κυβερνητικού έργου για την χρονιά που σε λίγα εικοσιτετράωρα φτάνει στο τέλος της, αλλά και τον προγραμματισμό των πρώτων μεταρρυθμιστικών κινήσεων της επόμενης χρονιάς έκανε το υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίασε χθες μέσω τηλεδιάσκεψης, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι στη διάρκεια του 2020, το οποίο χαρακτήρισε «ταραγμένο», η κυβέρνηση ψήφισε 113 νομοσχέδια, δρομολόγησε δεκάδες τολμηρές μεταρρυθμίσεις, ενώ ταυτόχρονα αντιμετώπισε πρωτόγνωρες προκλήσεις στο τριπλό μέτωπο της πανδημίας, της οικονομίας, και των εθνικών θεμάτων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι πιστεύει πως αυτόν τον θετικό απολογισμό η κυβέρνηση τον μετατρέπει πλέον σε εμπειρία, συνεχίζοντας με τον ίδιο ρυθμό. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός στο Ενοποιημένο Σχέδιο Κυβερνητικής Πολιτικής για το 2021, το οποίο παρουσίασαν ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης και ο υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ Α. Σκέρτσος, κάνοντας λόγο για ένα μελετημένο πρόγραμμα, θεμελιωμένο στους πόρους αφενός του κρατικού Προϋπολογισμού αλλά και στους ευρωπαϊκούς πόρους που η κυβέρνηση θα έχει στη διάθεσή της. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι στο επίκεντρο του σχεδίου για το 2021 παραμένει η κοινωνία, η προστασία των πιο αδύναμων, η δημιουργία ευκαιριών σε όσους χρειάζεται.

Ρυθμίσεις για τα ΑΕΙ

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως παρουσίασε τις ρυθμίσεις για την ελάχιστη βάση εισαγωγής στα ΑΕΙ, τις αλλαγές στα μηχανογραφικά και τη θέσπιση του ορίου φοίτησης. Μαζί με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, η κυρία Κεραμέως ανακοίνωσε τη σύσταση της ειδικής Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος (ΟΠΠΙ) που θα αποτελείται από αξιωματικούς και ειδικούς φρουρούς της ΕΛ.ΑΣ., και θα υπάγεται στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

Η υπουργός Πολιτισμού κυρία Μενδώνη παρουσίασε νομοσχέδιο για τη μετατροπή μουσείων σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου. Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας εισηγήθηκε τη σύσταση Κυβερνητικής Επιτροπής Συντονισμού και Διαχείρισης Εμβολιασμού για τον κορονοϊό.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα