Συνήγορος του Μητσοτάκη έγινε (πάλι) ο Βενιζέλος

Αυτόκλητος μάρτυρας υπεράσπισης της κυβέρνησης εμφανίστηκε και πάλι με τη συνήθη υπηρεσιακή του προθυμία ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Την ώρα που το γόητρο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη τσαλακώθηκε άγαρμπα από τους Ευρωπαίους, οι οποίοι απέρριψαν την ερασιτεχνικά επεξεργασμένη πρότασή του για πιστοποιητικό εμβολιασμών, ο πρώην «ύπαρχος» του Αντώνη Σαμαρά επανέφερε πεισματικά το θέμα, δείχνοντας ότι επιθυμεί να παραμείνει ως μια… επίχρυση πλέον εφεδρεία σε μελλοντικά σενάρια κυβερνητικών ανακατατάξεων.

Ταυτόχρονα, λησμονώντας ότι η Θεσσαλονίκη εξαιτίας εγκληματικών λαθών μέτρησε εκατόμβες θυμάτων, τα βρήκε όλα υπέροχα. Η Ελλάδα, όπως ισχυρίστηκε, τα πήγε καλά και στα δύο κύματα της πανδημίας… Μιλώντας στην εφημερίδα «Μακεδονία» είπε ότι «το Σύνταγμα και οι σχετικές διεθνείς συμβάσεις επιτρέπουν να προβλεφθεί υποχρεωτικός εμβολιασμός σε ακραίες περιπτώσεις πανδημιών που προκαλούν τέτοιου επιπέδου κρίση στη δημόσια υγεία».

Όπως πρόσθεσε, ρίχνοντας κι αυτός την ευθύνη στους πολίτες, «τώρα διεξάγεται όχι μόνο μια τεράστια επιχείρηση εμβολιασμού αλλά και ένα τεράστιο πείραμα ελέγχου της σοβαρότητας των ατομικών συμπεριφορών. Μπορεί να είναι κάποιος υγειονομικός αλλά να αρνείται να εμβολιαστεί και μετά να αρνείται ή να μην μπορεί να υπηρετήσει σε μονάδες Covid όπου πρέπει να πάνε να σηκώσουν το βάρος συνάδελφοι του που εμβολιάστηκαν;» Τώρα είναι λογικό να μην μπορείς να ταξιδέψεις αεροπορικά χωρίς βεβαίωση εμβολιασμού, πρόσθεσε και διερωτήθηκε, χωρίς ίχνος ντροπής, την ώρα που οι επιβάτες συνωστίζονται εξαιτίας της έλλειψης δημόσιων μεταφορικών μέσων: «Είναι όμως λογικό να μπορείς να ταξιδέψεις με τρένο ή λεωφορείο; Είναι λογικό να μπορείς να μετακινείσαι με το μετρό ή με το λεωφορείο των αστικών συγκοινωνιών χωρίς να σέβεσαι τους άλλους; Συνεπώς το πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι δεδομένο και αναπόφευκτο».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα