Συγχωροχάρτι Ταραντίλη για τον εκβιασμό του Σαμαρά!

Απέφυγε να αναγνωρίσει το πρόβλημα που έχει προκύψει στις σχέσεις του Κυριάκου με τον πρώην πρωθυπουργό στα εθνικά

Mετά φόβου και χωρίς… πάθος αρνήθηκε να μπει στην ουσία της διαφωνίας του Αντώνη Σαμαρά για την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης ο εκπρόσωπός της Χρήστος Ταραντίλης, κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, αποφεύγοντας να αναγνωρίσει το μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει στις σχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρώην πρωθυπουργό.

Κληθείς να σχολιάσει τη διαφωνία του κ. Σαμαρά για τις διερευνητικές, την προσφυγή στη Χάγη και τις συμφωνίες με τα Σκόπια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, χωρίς να εισέλθει στην ουσία των πραγμάτων, απάντησε: «Ο κ. Σαμαράς είναι πρώην πρωθυπουργός και οι θέσεις του για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής είναι γνωστές εδώ και πολύ καιρό».

Στην ερώτηση πότε θα έρθουν στη Βουλή τα εφαρμοστικά πρωτόκολλα της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο κ. Ταραντίλης σημείωσε ότι είναι θέμα κοινοβουλευτικού προγραμματισμού, ενώ στην ερώτηση εάν θα ψηφίσουν κατά συνείδηση οι βουλευτές επίσης δεν απάντησε, λέγοντας: «Οι συμφωνίες αυτές με τη γειτονική χώρα συνιστούν διεθνή υποχρέωση για τη χώρα μας. Η χώρα μας τηρεί τις διεθνείς υποχρεώσεις της, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι, όπως έχουμε δηλώσει, διαφωνούμε με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ως χώρα, τιμούμε τις συμφωνίες».

Αρνήθηκε, επίσης, να απαντήσει στο ερώτημα αν ο κ. Σαμαράς θα συνεχίσει να είναι μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας «εφόσον καταψηφίσει τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία», επαναλαμβάνοντας ότι «είναι γνωστές οι θέσεις του πρώην πρωθυπουργού για τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής».

Παράλληλα, η ιστοσελίδα antinews.gr, που είναι φίλα προσκείμενη στον πρώην πρωθυπουργό και ουσιαστικά αποτελεί τη φωνή του στον χώρο των ΜΜΕ, χαρακτηρίζει «αναμενόμενο το χτύπημα Σαμαρά κατά Μητσοτάκη. Απλώς περίμενε το κατάλληλο timing για να εξαπολύσει τους μύδρους. Ας τηρούσε τις προεκλογικές υποσχέσεις του ο Κυριάκος, για να μη βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να δέχεται τέτοιου είδους πιέσεις. Το ερώτημα πλέον είναι το εξής: Τι θα κάνει για να απεγκλωβιστεί; Διότι δεν είναι και λίγο να σε αποκαλεί επί της ουσίας μειοδότη ένας πολιτικός του βεληνεκούς του Σαμαρά». Το κείμενο συνεχίζει ως εξής: «Δυστυχώς, τα περιθώρια κινήσεων απεγκλωβισμού για τον Μητσοτάκη είναι περιορισμένα και εξαντλούνται σε δύο μονάχα επιλογές. Ή θα τον διαγράψει, επιδεικνύοντας ηγετική πυγμή. Ή θα ποιεί την νήσσαν, καθιστώντας εαυτόν όμηρό του».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα