Ο Μητσοτάκης θεωρεί την Ελλάδα μικρή και ανίσχυρη!

Μίκρυνε τη χώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιλέγοντας να μιλήσει σε ξένο μέσο όχι ως πρωθυπουργός ενός κυρίαρχου κράτους, το οποίο μάλιστα φέτος εορτάζει και τα 200 χρόνια ανεξαρτησίας του, αλλά ως έπαρχος μιας παραμελημένης περιοχής. Ο πρωθυπουργός της χώρας, που άρχισε τις «διερευνητικές επαφές» με την Τουρκία για τα εθνικά μας ζητήματα, είπε επί λέξει: «Ως μια μικρή χώρα δεν θέλω να διαπραγματεύομαι μόνος μου με τις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες».

O Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε πολύ θετική την απόφαση των κρατών-μελών της Ε.Ε. να προχωρήσουν σε συλλογική αγορά των εμβολίων μέσω της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επισημαίνοντας πως, εάν δεν είχε συμβεί κάτι τέτοιο, οι μικρότερες χώρες θα είχαν αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα στις διαπραγματεύσεις. Συγκεκριμένα, ο Ελληνας πρωθυπουργός είπε στο Reuters ότι δεν θα ήταν βέβαιο ότι η Ελλάδα θα ήταν σε θέση να λάβει τον αριθμό των δόσεων που έλαβε χωρίς τον κεντρικό συντονισμό για την αγορά και διανομή, σύμφωνα με το μέγεθος του πληθυσμού.

Επί της ουσίας δηλαδή, ο Ελληνας πρωθυπουργός μας είπε ότι «πάλι καλά» που δώσαμε στις Βρυξέλλες τη δυνατότητα να διαπραγματευτούν εκ μέρους μας, διότι αλλιώς δεν θα τα καταφέρναμε. Παρά την πανθομολογούμενη αποτυχία που έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών σε όλη την Ευρώπη και ειδικά στα… μικρότερα κράτη, ο πρωθυπουργός επέμεινε στη συγκεκριμένη συνταγή, αρνούμενος να προσπαθήσει έστω και τώρα να προστατεύσει τα εθνικά μας συμφέροντα.

Μιλώντας μάλιστα σε γερμανικό φόρουμ, ο πρωθυπουργός φρόντισε να δώσει «συγχωροχάρτι» στην Κομισιόν για τις αστοχίες, τις αβλεψίες της αλλά και την… εμπιστοσύνη σε συγκεκριμένες εταιρίες που αποδεικνύονται ανίκανες να τηρήσουν τα συμφωνηθέντα και να παραδώσουν τις ποσότητες εμβολίων για τις οποίες έχουν δεσμευθεί, λέγοντας «Ο γέγονε γέγονε» και καλώντας να έχουμε το βλέμμα στο… μέλλον! Πιστός στη γραμμή του ότι οι «Βρυξέλλες έχουν πάντα δίκιο», επιβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να ακολουθεί επί της ουσίας τις γερμανικές επιλογές.

Δεν έλειψε και το εμπόριο ελπίδας, καθώς ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε σίγουρος ότι ο τουρισμός θα ανακάμψει φέτος το καλοκαίρι, επειδή… χώρες όπως η Βρετανία και το Ισραήλ -που είναι εκτός Ε.Ε.- τα πήγαν καλά με το εμβολιαστικό πρόγραμμά τους και ως εκ τούτου θα στείλουν τουρίστες στη χώρα μας. «Είμαι ρεαλιστής, αλλά είμαι και συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα τα πάμε πολύ καλύτερα σε σχέση με πέρυσι» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Πέρυσι ήμασταν στο 20%-25% από ό,τι θα είχαμε σε μια κανονική χρονιά. Αν πετύχουμε το 50% από αυτό που θα είχαμε σε μια κανονική χρονιά, θα είναι και πάλι 100% καλύτερα σε σχέση με πέρυσι».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα