Παραλήρημα! Τρελός για… δέσιμο ο «σουλτάνος»

Σε πλήρη παράκρουση βρίσκεται πλέον ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος όχι απλώς προκαλεί με τις δηλώσεις του, αλλά ξεδιάντροπα ξεπερνά κάθε όριο, εξαπολύοντας απαράδεκτες επιθέσεις κατά της χώρας μας στο πρόσωπο του Ελληνα πρωθυπουργού. Είναι χαρακτηριστικό πως, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), ο «σουλτάνος» θύμιζε περισσότερο… τρελό για δέσιμο, παρά πρόεδρο χώρας, καθώς υποστήριξε ότι δεν μπορεί να συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη διότι τον «προκάλεσε»(!), ενώ πρόσθεσε επιπλέον πως ο Ελληνας πρωθυπουργός θα πρέπει να «γνωρίζει τα όριά του»!

«Εγώ έκανα μια δήλωση πως μπορούμε να συναντηθούμε με τον Μητσοτάκη. Εκανα αυτή τη δήλωση κι εγώ είδα πως ο Μητσοτάκης με προκαλεί. Είπαμε να ξεκινήσουν οι συναντήσεις των διαβουλεύσεων, με την παλιά τους ονομασία οι διερευνητικές επαφές, και την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησαν στο Ντολμαμπαχτσέ. Η δεύτερη συνάντηση θα γινόταν στην Αθήνα. Ο Μητσοτάκης με προκάλεσε. Οταν εσύ με προκαλείς, πώς να συναντηθούμε εμείς οι δυο; Eσύ πρώτα πρέπει να ξέρεις τα όριά σου. Αν πράγματι έχεις μια αναζήτηση για ειρήνη, μη με προκαλείς! Να ξέρεις τα όριά σου. Θα μάθετε καλά για την τρέλα των Τούρκων. Αν δεν ξέρεις τα όριά σου, σημαίνει πως εσύ έριξες κλοτσιά στο τραπέζι, απέδρασες από το τραπέζι. Εμείς δεν φύγαμε από το τραπέζι. Κι αν συνεχιστεί έτσι, εμείς δεν μπορούμε να καθίσουμε μαζί σου στο τραπέζι. Είναι ξεκάθαρα αυτά που έχετε κάνει στα νησιά. Σε τι βασίζεστε; Πάλι πιστεύετε πως θα σας έρθει βοήθεια από κάπου; Σε αυτό βασίζεστε; Aν έχετε τέτοια εντύπωση, κάνετε λάθος. Οποιαδήποτε βοήθεια κι αν έρθει, να ξέρετε πως η Τουρκία είναι όρθια, είναι στη θέση της και ξέρει πού και τι μπορεί να κάνει – αυτό που πρέπει» τόνισε στη διάρκεια της παραληρηματικής του ομιλίας ο Τούρκος πρόεδρος.

Παράλληλα, δεν δίστασε να κάνει, με όρους τσαμπουκά, αναφορά και στο Κυπριακό, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει άλλη διέξοδος στην Κύπρο εκτός από λύση δύο κρατών. Είτε το αποδέχεστε είτε όχι». «Οταν κοιτάζουμε τις δηλώσεις της ελληνικής και της ελληνοκυπριακής πλευράς βλέπουμε ότι δεν υπάρχει αλλαγή στη στάση τους που αγνοεί τους Τουρκοκυπρίους. Ολος ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι δεν θα επιτρέψουμε πλέον στους Τουρκοκυπρίους να είναι θύματα του αδιεξόδου στο νησί για μισό αιώνα» είπε, προσθέτοντας πως «δεν είχε νόημα να μιλήσουμε για τα παλιά μοντέλα λύσεων που αγνόησαν την τουρκική κοινότητα στο νησί. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος από μια λύση δύο κρατών. Ετσι, θα οικοδομήσουμε το μέλλον, όπου θα επικρατούν η ειρήνη και η σταθερότητα στο νησί».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα