Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα με 2.500 συμμετέχοντες

«Όχι» στο νομοσχέδιο που απειλεί να φέρει τεράστιες αλλαγές στη λειτουργία των ΑΕΙ είπαν για ακόμα μία φορά οι φοιτητές και οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας.

Περίπου 2.500 άτομα, μεταξύ αυτών μέλη φοιτητικών συλλόγων, μαθητές, εκπαιδευτικοί σύλλογοι, ομοσπονδίες, καθώς και εργατικά σωματεία και φορείς, συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια γύρω στις 5 το απόγευμα και άρχισαν πορεία διαμαρτυρίας με κατεύθυνση προς τη Βουλή, διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στη σύσταση πανεπιστημιακής αστυνομίας, στην επιβολή πειθαρχίας, στις διαγραφές και στη βάση εισαγωγής στα ανώτατα ιδρύματα.

«Ένας χρόνος κλειστά πανεπιστήμια, ως εδώ! Θέλουμε να γίνουμε ξανά φοιτητές», «Διεκδικούμε δημόσια δωρεάν εκπαίδευση για όλους», «Τα πανεπιστήμια δεν μπαίνουν σε γύψο» και «Όχι στο νομοσχέδιο Κεραμέως, καμία σκέψη για πανεπιστημιακή αστυνομία, διαγραφές, πειθαρχικά» ήταν μερικά από τα συνθήματα που έγραφαν τα πανό και τα πλακάτ που κρατούσαν οι διαδηλωτές που διαμαρτυρήθηκαν για το νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, το οποίο ψηφίστηκε από τη Βουλή.

Νωρίτερα φοιτητικοί σύλλογοι με κεντρικό σύνθημα «Απ’ τα ιδρύματά μας δεν λείπει η αστυνομία, δώστε λεφτά, καθηγητές, βιβλία» πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν με πορεία μέχρι τη Βουλή.

Ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονταν και χθες ακροβολισμένες στο κέντρο της Αθήνας. Λόγω του συλλαλητηρίου αρκετοί δρόμοι στο κέντρο παρέμειναν κλειστοί το απόγευμα της Πέμπτης.

Συγκεκριμένα, διακόπηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Αμαλίας, την Πανεπιστημίου, τη Σταδίου και τη Βασιλίσσης Σοφίας, από το ύψος της οδού Σέκερη. Παράλληλα, με εντολή της Αστυνομίας έκλεισε ο σταθμός του μετρό Πανεπιστήμιο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα