Για τα… μάτια του Κουφοντίνα τα γκαζάκια στη δημοκρατία;

Οι Νυχτερινοί Περιπατητές ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στην είσοδο του κτιρίου όπου στεγάζονται οι εφημερίδες του ομίλου Εστία Επενδυτική στο Παγκράτι

Η οργάνωση Νυχτερινοί Περιπατητές ανέλαβε την ευθύνη για την άνανδρη επίθεση με γκαζάκια που σημειώθηκε τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης στην είσοδο του κτιρίου όπου στεγάζονται οι εφημερίδες του ομίλου Εστία Επενδυτική στο Παγκράτι.

Με ένα απλό κείμενο μόλις τεσσάρων γραμμών, το οποίο ανήρτησε αργά το βράδυ της Κυριακής σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η οργάνωση αναφέρει: «Στις 7 Φεβρουαρίου τοποθετήσαμε εμπρηστικούς μηχανισμούς στη Eurobank στους Αμπελοκήπους και ξημερώματα Τετάρτης στα γραφεία τεσσάρων φυλλάδων του Ομίλου Εστία Επενδυτική: “δημοκρατία”, “Espresso”, “Εστία” και “Ορθόδοξη Αλήθεια”».

Μάλιστα, η λιτή ανακοίνωση κλείνει με τη συμπαράσταση των μελών της οργάνωσης προς τον Δημήτρη Κουφοντίνα. «Αλληλεγγύη στον αγώνα του συντρόφου Κουφοντίνα» καταλήγουν, έχοντας γράψει αυτή την πρόταση με κεφαλαία γράμματα.

H ισχυρή έκρηξη από την εκπυρσοκρότηση του εμπρηστικού μηχανισμού, που αναστάτωσε την οδό Ερατοσθένους, όπου βρίσκονται τα γραφεία των εφημερίδων, έγινε λίγο πριν από τις 3 τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης. Στο σημείο, το οποίο είναι από τα καλύτερα φυλασσόμενα στο κέντρο της Αθήνας, καθώς είναι κοντά, μεταξύ άλλων, στο Μέγαρο Μαξίμου, έφτασαν η Αστυνομία και κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών που συνέλεξε υπολείμματα από τα γκαζάκια.

Αμέσως ξεκίνησε και η προανάκριση από την Κρατική Ασφάλεια. Τα πλάνα από τις κινήσεις των δραστών, οι οποίες ήταν μέσα στην ταραχή, καταγράφηκαν πολύ καθαρά από κάμερες οι οποίες ήταν στο κάθετο στενό, στο σημείο από το οποίο εξαπέλυσαν την επίθεση.

Πάντως, το κτίριο που στεγάζει τις εφημερίδες, οι οποίες δεν φοβούνται να γράψουν την αλήθεια, έχει γίνει και στο παρελθόν στόχος οργανώσεων του αντιεξουσιαστικού χώρου. Η πιο πρόσφατη «επίσκεψη» έγινε τον Ιανουάριο του 2020 από τον Ρουβίκωνα. Μέλη της οργάνωσης, διαφωνώντας με την αρθρογραφία των εφημερίδων, δεν δίστασαν να μπουν στο κτίριο την ώρα που βρίσκονταν ακόμα εργαζόμενοι σε αυτό, να εξαπολύσουν απειλές εναντίον τους και να προκαλέσουν ζημιές στα γραφεία.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα