Εκεί φτάσαμε! Καίνε και τις καρέκλες για να ζεσταθούν

Ξεχειλίζει η οργή των κατοίκων των βορείων προαστίων, που μπήκαν στην πέμπτη ημέρα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα

Την ώρα που χιλιάδες κάτοικοι της Αττικής παραμένουν για τέταρτη ημέρα χωρίς νερό και ρεύμα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές εξαιτίας των τριτοκοσμικών αυτών συνθηκών, οι ιθύνοντες μεταθέτουν τις εγκληματικές ευθύνες ο ένας στον άλλον.

Δήμοι, Περιφέρεια, Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) και κυβέρνηση, μετά τη μνημειώδη αποτυχία διαχείρισης του χιονιά, αναλώνονται σε ανακοινώσεις μετακύλισης ευθυνών, προκαλώντας δικαίως την οργή και την αγανάκτηση των πολιτών που καίνε καρέκλες για να ζεσταθούν! Ο ΔΕΔΔΗΕ το βράδυ της Τετάρτης άφησε να διαρρεύσει έγγραφο από τις 15 Ιανουαρίου, με το οποίο ζητάει από τους δήμους των βορείων προαστίων να κλαδέψουν τα δέντρα που ακουμπούν στα καλώδια του ρεύματος, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης στο δίκτυο.

Με νέα ανακοίνωσή του χθες το πρωί, ο ΔΕΔΔΗΕ ενημέρωσε ότι «αυτή την ώρα ολοκληρώνονται οι εργασίες στο Δίκτυο Μέσης Τάσης της Αττικής και απομένουν κάποια μικρά τμήματα των γραμμών που έχουν υποστεί ζημιές από την πτώση δέντρων λόγω της κακοκαιρίας κυρίως στα βόρεια προάστια, προχωρώντας ταυτόχρονα στην αποκατάσταση βλαβών στη χαμηλή τάση, καθώς και μεμονωμένων παροχών».

Οι κάτοικοι δεκάδων περιοχών στα βόρεια προάστια, πάντως, παραμένουν χωρίς ρεύμα, σε πολλές περιπτώσεις χωρίς νερό, και η οργή ξεχειλίζει.

Τι κι αν το χιόνι κράτησε μιάμιση μόλις ημέρα και ο καιρός έχει βελτιωθεί αισθητά; Οι κάτοικοι της Εκάλης, του Διονύσου, του Αγίου Στεφάνου, του Κρυονερίου, της Ανοιξης, της Δροσιάς και του Καλάμου είναι ακόμη χωρίς ρεύμα. Όσοι εξ αυτών έχουν συγγενείς και φίλους που μπορούν να τους φιλοξενήσουν έφυγαν άρον άρον από τα σπίτια τους προκειμένου να φάνε ένα πιάτο φαγητό και να κάνουν ένα ζεστό μπάνιο – βασικά πράγματα που τους στέρησε το πολυδιαφημισμένο «επιτελικό κράτος».

«Είμαστε από την Κυριακή χωρίς ρεύμα. Καίμε κρεβάτια και καρέκλες για να ζεσταθούμε» ανέφερε χθες, μεταξύ άλλων, κάτοικος της Σταμάτας και αναφερόμενη στους αρμόδιους φορείς σημείωσε: «Είναι ανύπαρκτοι και ελεεινοί». Η ίδια κατήγγειλε ότι ούτε από το σπίτι της ούτε από τη γειτονιά έχει περάσει κανείς, κανένα συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ, μόνο κάποια εκχιονιστικά, και δεν έχουν καμία βοήθεια από τον δήμο ούτε ενημέρωση για το πότε θα αποκατασταθεί το πρόβλημα.

Στο μεταξύ, η συνεχιζόμενη διακοπή ρεύματος και νερού έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στους κατοίκους του Ωρωπού, όπου, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

«Ο Δήμος Ωρωπού, η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ωρωπού και ο αντιδήμαρχος Αφιδνών Γιάννης Δήμας κάνουν επείγουσα έκκληση προς τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και την Περιφέρεια Αττικής για άμεση βοήθεια στις δυνάμεις που επιχειρούν στη διάνοιξη δρόμων στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Χρειάζονται άμεσα βαριά ερπυστριοφόρα για να υπάρξει πρόσβαση σε σπίτια όπου υπάρχει άμεση ανάγκη. Χωρίς ρεύμα, νερό και με το χιόνι να έχει κλείσει τα σπίτια, κινδυνεύουν ζωές».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα