Πανδημία: Μετωπική από Τσίπρα, που φοβάται πρόωρες εκλογές

Μίλησε στη Βουλή για αποτυχία στη διαχείριση της κρίσης και στηλίτευσε τους «γαλάζιους» εμβολιασμούς εκτός σειράς

Σφοδρά πυρά στην κυβέρνηση για τη «μεγάλη αποτυχία» στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, καλώντας, μάλιστα, τον πρωθυπουργό να απαντήσει εάν θα γίνουν εκλογές «διαφυγής για το τσουνάμι που εκείνος δημιούργησε». Για ακόμα μια φορά ο κ. Τσίπρας τις περιέγραψε, αλλά δεν τις ζήτησε τις εκλογές.

Παρεμβαίνοντας στην Ολομέλεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε πως σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν υπάρχει τόσο παρατεταμένο και τόσο αποτυχημένο lockdown σαν της Ελλάδας, απευθύνοντας έκκληση για επίταξη ιδιωτικών κλινικών, συνταγογράφηση τεστ, καθώς και λήψη μέτρων για ΜΜΜ και εργασιακούς χώρους. «Κάτι δεν κάνουμε καλά, δεν μπορεί να αυτοεπαινείστε και να επιμένετε στην επικοινωνιακή πολιτική, με τη δημόσια υγεία και την οικονομία να έχουν καταστραφεί» ανέφερε, στηλιτεύοντας μάλιστα το γεγονός ότι οι πειραματικές φαρμακευτικές αγωγές δεν είναι ακόμη διαδεδομένες, την ίδια ώρα, μάλιστα, που η Ε.Ε. «τα έχει κάνει θάλασσα» με το εμβόλιο.

Εν τω μεταξύ, ο Αλέξης Τσίπρας κατήγγειλε την αθλιότητα των «γαλάζιων» εμβολιασμών εκτός σειράς, μιλώντας για νοοτροπία «οίησης, κυνισμού και ανηθικότητας». Αναφερόμενος, δε, στην τροπολογία για αναστολή των κατεδαφίσεων σε αιγιαλούς, καταλόγισε υποκρισία στην κυβέρνηση, αφήνοντας αιχμές ότι η ρύθμιση γίνεται για προεκλογικούς λόγους, και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει εάν πράγματι θέλει να διαφύγει μέσω πρόωρων εκλογών. Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο κορονογλέντι στην Ικαρία, με αφορμή απάντηση του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, σχολιάζοντας πως «στην πιο καραμπινάτη παραβίαση μέτρων, ο υφυπουργός απαντάει λέγοντας ψέματα».

Να σημειωθεί πως ο Αλέξης Τσίπρας επικαλέστηκε έγγραφη απάντηση του Λευτέρη Οικονόμου σε ερώτηση 54 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που έφτασε στη Βουλή, στην οποία αναφέρει πως «δεν υφίστατο σε ισχύ διάταξη που να απαγορεύει ρητά ή να ρυθμίζει ειδικότερα το ζήτημα των επισκέψεων σε οικίες». Μάλιστα, στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται πως «χρήζει δε επισήμανσης το γεγονός ότι ο περιορισμός κυκλοφορίας δεν καταλαμβάνει μέλη της κυβέρνησης, υφυπουργούς, γενικούς γραμματείς, ειδικούς γραμματείς και υπηρεσιακούς γραμματείς, βουλευτές, δημάρχους, για μετακινήσεις που αφορούν την άσκηση των καθηκόντων τους». Υπενθυμίζεται πως και ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε αναφερθεί στις εικόνες συνωστισμού στο σπίτι του τοπικού βουλευτή στην Ικαρία που είχαν προκαλέσει σάλο, λέγοντας πως «θα δεχθώ απόλυτα ότι η εικόνα στην Ικαρία πλήγωσε τους πολίτες. Δεν θα επαναληφθεί».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα