Σκληρή επίθεση 5 πρώην της ΝΔ για τη διαχείριση της πανδημίας

Κατακεραυνώνουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη και μιλούν για αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας του Covid

Σε νέα δημόσια παρέμβαση προχώρησαν από κοινού πέντε πρώην «γαλάζιοι» υπουργοί και βουλευτές, ασκώντας έντονη κριτική στην πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη όσον αφορά την πανδημία. Οι Χρήστος Ζώης, Κρινιώ Κανελλοπούλου, Άρης Σπηλιωτόπουλος, Σάββας Τσιτουρίδης και Ευάγγελος Αντώναρος καταγγέλλουν ότι η «ανακοίνωση της νέας δέσμης μέτρων και η παράταση -για πέμπτο μήνα- ενός παράδοξου lockdown αποδεικνύουν, πέρα από οποιαδήποτε αμφιβολία, ότι η διαχείριση της πανδημίας στη χώρα μας έχει αποτύχει δραματικά. Τα αποσπασματικά, αλληλοσυγκρουόμενα, αλλοπρόσαλλα και συνεπώς αναποτελεσματικά μέτρα δοκιμάζουν τις αντοχές των Ελλήνων πολιτών και τροφοδοτούν τη δικαιολογημένη οργή της κουρασμένης κοινωνίας. Μιας κοινωνίας που βράζει κι οδηγείται στην οργή».

Τα πέντε κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, κατά το παρελθόν, αναφέρουν πως «η χώρα βρίσκεται σε υγειονομικό, οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο. Και σε συνθήκες “πολέμου” -τον οποίο συχνά επικαλείται ως όρο ο κ. Μητσοτάκης- οι αποφάσεις πρέπει να είναι τουλάχιστον “πολεμικές”. Αντί γι’ αυτό κυβερνητικοί παράγοντες λένε όλο και πιο συχνά στην κοινωνία και στον επιχειρηματικό κόσμο ότι τα διαθέσιμα “σε λίγο στερεύουν”. Μας προετοιμάζουν άραγε ότι πρόκειται να κλείσουν τις στρόφιγγες – τη στιγμή μάλιστα που η κατάσταση επιδεινώνεται;» διερωτώνται.

Είναι ανάγκη, υπογραμμίζουν, «να συμβεί ακριβώς το αντίθετο. Πρέπει να γίνουν τα αδύνατα δυνατά για να εξασφαλισθούν επιπλέον πόροι». Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εκτιμούν οι πέντε, «μπορεί να στηρίξει τα κράτη-μέλη που πλήττονται από την πανδημία και έχουν άμεση ανάγκη στήριξης. Αν η Ένωση δεν αναλάβει αυτό το κόστος τώρα, με εκατόμβες νεκρών ημερησίως στα εδάφη της, θα δείξει ότι έχει ξεχάσει τα ουμανιστικά ιδεώδη στα οποία στηρίχθηκε η εδραίωσή της». Καλούν δε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «αντί να επικαλείται συνεχώς έλλειψη πόρων ώστε να αποφεύγει συνειδητά και εμμονικά τη γενναία αλλά και απαραίτητη στήριξη επιχειρήσεων κι ανέργων, να αναλάβει πρωτοβουλίες.

Στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής, στις 25 Μαρτίου, να απαιτήσει και να κάνει τις απαραίτητες συμμαχίες ώστε να εγκριθούν αυξημένοι πόροι “ζεστού χρήματος”. Κυρίως προς τις πιο αδύναμες χώρες στις οποίες ανήκει κι η δική μας. Η ζωή, η κοινωνία, η οικονομία απαιτούν δράσεις και λύσεις ΤΩΡΑ», όπως τονίζουν.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα