Με αγριότητα αστυνομικοί απώθησαν πολίτες που έκαναν τη βόλτα τους στην Νέα Σμύρνη

Ξυλοκόπησαν κόσμο στη Νέα Σμύρνη

Ξεχείλισε η οργή κατοίκων της Νέας Σμύρνης, ύστερα από τη μαζική και βίαιη επίθεση αστυνομικών δυνάμεων σε νεαρούς και οικογένειες που έκαναν την κυριακάτικη βόλτα τους στην πλατεία.

Όλα ξεκίνησαν όταν το κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχτηκε τηλεφωνήματα για συνωστισμό στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που ξεκίνησαν να βεβαιώνουν πρόστιμα σε παρέες νεαρών και οικογένειες, με αποτέλεσμα να αντιδράσουν αρχικά οι νεαροί. Οι αστυνομικοί τότε άρχισαν να τους ακινητοποιούν, λες και είχαν απέναντί τους… κακοποιούς.

Στη θέα αυτής της σκηνής, πολλοί περαστικοί άρχισαν να φωνάζουν στους αστυνομικούς καλώντας τους να σταματήσουν. Αμέσως, συγκεντρώθηκε πλήθος από πολίτες που καταφέρονταν εναντίον των ενστόλων, οι οποίοι πανικοβλήθηκαν και κάλεσαν ενισχύσεις.

Μέσα σε λίγα λεπτά, η πλατεία Νέας Σμύρνης γέμισε από άνδρες της Άμεσης Δράσης και της ΟΠΚΕ, οι οποίοι συγκρούστηκαν με περίπου 30 νεαρούς. Η πλατεία μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, με συμπλοκές σώμα με σώμα, ενώ οι αστυνομικοί προχώρησαν στη βίαιη προσαγωγή 11 ατόμων στην Κρατική Ασφάλεια.

Με ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ αναφέρει ότι οι άνδρες της ΔΙ.ΑΣ. πήγαν στο σημείο για να πραγματοποιήσουν ελέγχους για την τήρηση των μέτρων, αλλά δέχθηκαν επίθεση από δεκάδες νεαρούς, κατά τη διάρκεια της οποίας τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί. Επίσης σχετικά με τα βίντεο που δείχνουν ξυλοδαρμούς, γίνεται γνωστό ότι διατάχθηκε διοικητική έρευνα.

Όμως, τα βίντεο που ανέβηκαν στα κοινωνικά δίκτυα δείχνουν τους αστυνομικούς με τα γκλομπ στα χέρια να χτυπούν και να σέρνουν άτομα τα οποία είχαν ακινητοποιήσει. Είναι χαρακτηριστικό ότι, τη στιγμή που ένα άτομο είναι περικυκλωμένο από αστυνομικούς που τον χτυπούσαν, γυναίκες και οικογενειάρχες με παιδιά ουρλιάζουν ζητώντας να σταματήσουν, ενώ άλλες κοπέλες έκλαιγαν από την ταραχή τους.

Η «μάχη» της πλατείας διήρκεσε περίπου 20 λεπτά και, κατά τη διάρκειά της, έχουν καταγραφεί αμέτρητα βίντεο και φωτογραφίες, στα οποία καταγράφεται η ανεξήγητη αγριότητα που επέδειξαν οι αστυνομικοί.

Ακόμα και αν υπήρξε συνωστισμός ή κάποιοι είχαν μετακινηθεί πέραν των δύο χιλιομέτρων από την οικία τους, όπως προβλέπεται, δεν υπάρχει καμία λογική εξήγηση για τη συμπεριφορά των αστυνομικών, που άφησαν τα στιλό και τις κλήσεις και άρπαξαν τα κλομπ χτυπώντας στο ψαχνό.

Αργά το απόγευμα, στην περιοχή πραγματοποιήθηκε πορεία στους δρόμους της πόλης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για όσα προηγήθηκαν στην πλατεία. Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, υπήρξαν εκ νέου συγκρούσεις αστυνομικών με διαδηλωτές, με τους πρώτους να κάνουν χρήση χημικών και κρότου-λάμψης. Νωρίτερα, κάτοικοι της περιοχής έκαναν πορεία προς το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Σμύρνης, όπου είχαν παραταχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα