Συγκλονίζει η μαρτυρία του 27χρονου της Ομάδας ΔΡΑΣΗ: «Με χτύπαγαν και μου ούρλιαζαν: Eδώ θα πεθάνεις»

Με κάθε λεπτομέρεια περιέγραψε στους συναδέλφους του ο 27χρονος Άγγελος της Ομάδας ΔΡΑΣΗ τα δυόμισι εφιαλτικά λεπτά που τον χτυπούσαν ανελέητα οι ταραξίες, όταν τον έριξαν από τη μοτοσικλέτα, κατά τη διάρκεια των άγριων επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη. Απ’ όσα είπε ο τραυματίας αστυνομικός, αυτό που προκαλεί τρόμο είναι ότι οι δράστες προσπαθούσαν να του βγάλουν το κράνος για να τον χτυπήσουν στο κεφάλι αποτελειώνοντάς τον!

«Δεχτήκαμε πολλές επιθέσεις και προσπαθήσαμε να απεμπλακούμε. Ήμουν συνεπιβάτης στο τελευταίο μηχανάκι. Την ώρα που ο συνάδελφος προσπαθούσε να κάνει ελιγμό, νιώθω μια λαβή στον λαιμό μου. Με δύναμη με πετάει από το μηχανάκι. Έπεσα κάτω κι άρχισα να δέχομαι χτυπήματα με ξύλα και άλλα αντικείμενα σε όλο μου το σώμα» περιέγραψε ο 27χρονος αστυνομικός, που ευτυχώς κατάφερε να συγκρατήσει το κράνος του. «Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να σκεφτώ αν έχω ασφαλίσει το κράνος μου, γιατί καταλάβαινα ότι κάνουν μανιώδεις κινήσεις να μου το βγάλουν. Ολα τα χτυπήματα που ένιωσα, τα ένιωσα στο κράνος. Ταυτόχρονα, έψαχναν να βρουν τρόπο να βγάλουν την ασφάλεια και να το βγάλουν» πρόσθεσε, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Open.

Οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης είχαν -όπως φαίνεται- πρόθεση να προκαλέσουν στον αστυνομικό βαρύτατο τραυματισμό στο κεφάλι ή ακόμα και να τον σκοτώσουν με τις μπετόβεργες και τα καδρόνια που τον χτυπούσαν.

«Εδώ θα πεθάνεις πουτ@@@!» άκουγε να λένε οι νεαροί πάνω από το κεφάλι του, όταν είχε ακινητοποιηθεί ανήμπορος στο οδόστρωμα.

Όταν κατάφεραν να του βγάλουν το κράνος, δεν σταμάτησαν να τον χτυπούν, ώσπου ο ειδικός φρουρός έχασε τις αισθήσεις του. Ακόμα και όταν τον μετέφεραν αιμόφυρτο στο νοσοκομείο, ο 27χρονος Άγγελος έδειξε ότι είναι παλικάρι, αφού τα πρώτα λόγια που είπε στους συναδέλφους του ήταν «είμαι καλά, θα αντέξω» και «προσπάθησα να σώσω το όπλο μου», που ένας θεός ξέρει τι θα συνέβαινε αν έπεφτε στα χέρια των αφιονισμένων ταραξιών. Ο νεαρός αστυνομικός, που νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, έχει υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, φέρει ένα βαθύ τραύμα στο δεξί μέρος του κεφαλιού και έχει χάσει αρκετό αίμα. Όμως, το ευτύχημα είναι ότι η αξονική στην οποία υποβλήθηκε βγήκε καθαρή.

O 27χρονος Άγγελος υπηρετεί μόλις έναν χρόνο στο Σώμα. Γιος αστυνομικού από το Σιδηρόκαστρο Σερρών, ήθελε από μικρός να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του Κώστα, που συνταξιοδοτήθηκε τον Δεκέμβριο του 2020, έπειτα από 37 χρόνια υπηρεσίας, και την ίδια χρονιά προσελήφθη με την τελευταία φουρνιά των ειδικών φρουρών.

«Μίλησα με τον πατέρα του και την ξαδέλφη του. Ο Άγγελος είναι καλά στην υγεία του. Έχει μώλωπες και ράμματα στο κεφάλι από τα χτυπήματα» ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών Αναστάσιος Αραμπατζής.

Η Ασφάλεια πέρασε χειροπέδες σε δύο μπουμπούκια για τον άγριο ξυλοδαρμό του ειδικού φρουρού

Χειροπέδες σε δύο από τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης κατά του αστυνομικού της Ομάδας ΔΡΑΣΗ πέρασαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας. Ο πρώτος είναι ο «σπρίντερ» που τον έριξε με τη βία από το μηχανάκι, ένας 30χρονος Ελληνοϊρακινός οργανωμένος χούλιγκαν με το προσωνύμιο «Ινδιάνος», ο οποίος κατοικεί στη Μαγούλα και εργάζεται ως αποθηκάριος. Μάλιστα, του αποδίδεται ρόλος υποκινητή της επίθεσης.

Ο δεύτερος είναι ο 22χρονος Αλβανός Π.Μ., ο οποίος συμμετείχε στον ξυλοδαρμό του αστυνομικού πετώντας πέτρες εναντίον του και βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Τα στοιχεία του νεαρού Αλβανού χούλιγκαν ταυτοποιήθηκαν καθώς οι συνάδελφοι του τραυματία αστυνομικού εντόπισαν στο σημείο της δολοφονικής επίθεσης το… πορτοφόλι του και το μετέφεραν στο Τμήμα της Νέας Σμύρνης!

Λίγο αργότερα, ο 22χρονος πήγε σε άλλο αστυνομικό τμήμα για να δηλώσει την «κλοπή» του πορτοφολιού του, πιστεύοντας ότι θα απέφευγε την εμπλοκή του στην επίθεση. Ωστόσο, η παρουσία του στο σημείο εξακριβώθηκε από την αντιπαραβολή του υλικού που κατέγραψαν οι κάμερες και συνελήφθη. Το 2010 είχαν δοθεί στη δημοσιότητα τα στοιχεία και οι φωτογραφίες του εξαδέλφου του, μαζί με άλλων τεσσάρων μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.

Τα αποτυπώματά τους είχαν βρεθεί σε αντικείμενα που είχαν κατασχεθεί τον Σεπτέμβριο του 2009 από την Αντιτρομοκρατική σε σπίτι επί της οδού 25ης Μαρτίου 8 στο Χαλάνδρι, το οποίο θεωρούνταν εργαστήριο παρασκευής βομβών της οργάνωσης.

Παράλληλα, από την ανάλυση οπτικού υλικού που είχαν καταγράψει κάμερες είχαν προκύψει ενδείξεις ότι συμμετείχε σε επιθέσεις της ΣΠΦ, ενώ η Αντιτρομοκρατική ερευνούσε το ενδεχόμενο να μεσολαβούσε για τη μεταφορά από την Αλβανία όπλων που θα κατέληγαν σε μέλη ενόπλων οργανώσεων, χωρίς όμως να αποδειχθεί κάτι σε βάρος του.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα