Η Τουρκία αλλοιώνει την ιστορία της Κύπρου

Με σαπουνόπερα παρουσιάζει τους ήρωες του νησιού ως «δυνάστες» και αιμοδιψή τέρατα

Tην ίδια στιγμή που στα ελληνικά κανάλια βγαίνουν καθηγητές που συναγωνίζονται ο ένας τον άλλον στον εθνομηδενισμό και προσπαθούν να μας πείσουν ότι ήταν οι… συγκυρίες ο λόγος που απελευθερωθήκαμε, στην Τουρκία ετοιμάζουν σίριαλ που ηρωοποιούν τα γεγονότα της τουρκοανταρσίας στην Κύπρο το 1963, που οδήγησε τελικά στον «Αττίλα» και τη σημερινή κατάσταση.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα, τα οποία φροντίζουν να προβάλλουν ως «ιστορική» τη νέα σειρά που θα έχει την ονομασία «Κάποτε στην Κύπρο», θα μεταφερθούν στην οθόνη τα γεγονότα της εποχής «μέσα από τις ιστορίες ηρώων των οποίων τα ονόματα γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στην τουρκοκυπριακή ιστορία». Ταυτόχρονα προβάλλονται -στο πλαίσιο της διαφήμισης της σειράς στο τουρκικό ακροατήριο- δηλώσεις ανθρώπων οι οποίοι έζησαν την εποχή εκείνη και παρουσιάζουν τους Ελληνοκυπρίους ως «δυνάστες» και αιμοδιψή τέρατα. Και φυσικά οι «κακοί» της υπόθεσης θα είναι η ΕΟΚΑ, ο Γρίβας Διγενής αλλά και ο τότε Πρόεδρος της Κύπρου Αρχιεπίσκοπος Μακάριος.

Η σειρά θα προβληθεί συμβολικά την 1η Απριλίου, επέτειο έναρξης του εθνικοαπελευθερωτικού – ενωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ. Χαρακτηριστικό, πάντως, της εργαλειοποίησης της συγκεκριμένης σειράς ως επικοινωνιακού όπλου από την τουρκική πλευρά, που είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα προβληθεί σε αρκετές χώρες, ειδικά του αραβικού κόσμου, που εισάγουν τουρκικά σίριαλ, είναι ότι στα γυρίσματά της παρευρέθη ακόμη και ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ, ο οποίος δεν έκρυβε τον ενθουσιασμό του. Σε δηλώσεις του, μάλιστα, τόνισε ότι η σειρά θα παρουσιάσει τι συνέβη στην Κύπρο και τα δεινά που έχουν υποστεί οι Τουρκοκύπριοι, τονίζοντας μάλιστα ότι ο αγώνας τους δεν έχει τελειώσει, κάνοντας έμμεση αναφορά στα δύο κράτη.

Τώρα, βέβαια, αν κάποιος λάβει υπόψη του τις διαστάσεις που έχει πάρει ο εθνομηδενισμός στη χώρα μας και την επιρροή των υποστηρικτών του κατευνασμού της Τουρκίας, δεν αποκλείεται στο επόμενο διάστημα κάποιο κανάλι να αγοράσει τη σειρά και να την προβάλει και σε Έλληνες τηλεθεατές.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα