Στον εισαγγελέα με αποκαλύψεις ο Σαμαράς

Σήμερα (πρωταπριλιά) θέλει να καταθέσει τρανταχτά στοιχεία για υποθέσεις διαφθοράς

Στροφή στην πολιτική τακτική του κάνει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος εμφανίζεται πλέον αποφασισμένος να καταθέσει στους αρμόδιους εισαγγελείς -πιθανότατα και σήμερα, λόγω της σημειολογίας της μέρας- συγκλονιστικά στοιχεία για μεγάλες υποθέσεις διαφθοράς.

Ο μετανιωμένος (ειλικρινώς ή μη) κ. Σαμαράς προχωράει στην κίνηση αυτή διαπιστώνοντας ότι η τακτική του… ανταρτοπόλεμου στα εθνικά θέματα, με τα οποία «περίμενε στη γωνία» τον κ. Μητσοτάκη, δεν αποδίδει στο παραμικρό. Μετά την υπόθεση των Σκοπίων (απειλή μη κύρωσης στη Βουλή τριών Μνημονίων) ο κ. Σαμαράς προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τη ζοφερή κατάσταση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Ωστόσο μετά τη γνωστή δήλωσή του, ότι «δεν κάνεις διάλογο με πειρατές», ο πρώην πρωθυπουργός, παρά τις εκκλήσεις βουλευτών και πολιτικών φίλων του για μια πραγματική παρέμβαση, κλείστηκε σαν αυτοεξόριστος σε ένα εξοχικό σπίτι στο Λουτράκι. Δεν ψέλλισε τίποτε ούτε για τον δεύτερο γύρο των διερευνητικών συνομιλιών ούτε για την ήττα στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις 25 Μαρτίου. Η δε νέα παρέμβαση που υποσχόταν στους βουλευτές εξελίχθηκε σε μαθητική έκθεση ιδεών, με άρθρο σε κυριακάτικη εφημερίδα. Παράλληλα με την εξαέρωση της πολιτικής αξιοπιστίας και της ισχύος του, ο κ. Σαμαράς βίωσε όλο αυτό το διάστημα και τον ηθικό εξευτελισμό, συγκαλύπτοντας μεγάλες υποθέσεις διαφθοράς, όπως έπραξε και ως πρωθυπουργός. Γι’ αυτό επιλέγει τώρα να προσέλθει στην Εισαγγελία, ώστε να προστατεύσει ό,τι απέμεινε από το κύρος του.

Οι πληροφορίες από το περιβάλλον του κ. Σαμαρά αναφέρουν ότι θα δώσει στοιχεία για Παπασταύρου, offshore, «λίστα Λαγκάρντ», ηχογραφήσεις και άλλα περίεργα! Κατά μια εκδοχή, ο κ. Σαμαράς, πέραν των εισαγγελέων, αμφιταλαντεύεται αν θα πρέπει να μιλήσει κάποια στιγμή στα ΜΜΕ και για την υπόθεση των μυστικών κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών (1990-1992), για την οποία τον είχε καταγγείλει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Η υπόθεση λόγω παραγραφής δεν έχει νομικό ενδιαφέρον. Λέγεται όμως ότι παλαιοί συνεργάτες του Κων. Μητσοτάκη έχουν στοιχεία για συγκεκριμένες πληρωμές. Αλήθεια ή ψέματα, θα δείξει…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα