Παρέδωσαν το Φόρουμ των Δελφών στους εθνομηδενιστές του ΕΛΙΑΜΕΠ

Στο Ζάππειο Μέγαρο στις 10-15 Μαΐου, υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Να συζητούν οι λύκοι μεταξύ τους για τον τρόπο με τον οποίο θα φυλάξουν τα πρόβατα και να τους έχει αναθέσει τη δουλειά ο βοσκός… Κάπως έτσι μοιάζει και η συζήτηση που θα διεξαχθεί τον Μάιο από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, με τίτλο «Οι εύθραυστες ισορροπίες σε γεωπολιτικό επίπεδο ως ιστορική επέκταση της διελκυστίνδας μεταξύ Δύσης και Ανατολής».

Όπως μας πληροφορούν οι διοργανωτές, το σημείο καμπής των ελληνοτουρκικών σχέσεων θα βρεθεί στο επίκεντρο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών και θα το αναλύσουν τα μέλη του ΕΛΙΑΜΕΠ. Οι πλέον εθνομηδενιστές θα αναλύσουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και σε αυτή τη συζήτηση θα μετέχει και ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Το τραγικό όμως είναι ότι «αυτή η ουσιαστική διαδρομή που οδηγεί στην κατανόηση του σήμερα και των μελλοντικών εξελίξεων θα αναλυθεί από κορυφαίες προσωπικότητες και ειδικούς στα πάνελ του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, που θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο, με υβριδική μορφή, από τη Δευτέρα έως το Σάββατο 10-15 Μαΐου 2021 και το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου». Η χρονική περίοδος κατά την οποία θα διεξαχθεί το συγκεκριμένο φόρουμ είναι πολύ κρίσιμη για να ακουστούν οι απόψεις του κατεξοχήν εθνομηδενιστικού ιδρύματος, το οποίο, όπως έχει αποδειχθεί, έχει ως χορηγούς ξένες πρεσβείες και τα μέλη του έχουν απασχολήσει αρνητικά τη δημοσιότητα.

Μεταξύ αυτών που θα μιλήσουν στο πενθήμερο κατά το οποίο θα διαρκέσουν οι εργασίες θα βρίσκονται Έλληνες, Τούρκοι και Αμερικανοί ειδικοί. Από την πλευρά του ΕΛΙΑΜΕΠ, θα αναλύσει «διεξοδικά» τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο Γιώργος Παγουλάτος, καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και γενικός διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ.

Και γίνεται χειρότερο, γιατί, όπως μας πληροφορεί με δελτίο Τύπου το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, «η κατανόηση των ελληνοτουρκικών σχέσεων απαιτεί βαθύτερη γνώση της ιστορικής συνέχειας των δύο λαών. Σε αυτό συμβάλλουν με την εμπειρία και τις ειδικές γνώσεις τους οι Ιωάννης Γρηγοριάδης, καθηγητής του Bilkent University και Senior Fellow & Head, Turkey Program, ELIAMEP Representative of the Istanbul Policy Center (IPC)…»

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα