Ο «σύντροφος» του Τσίπρα, Πάμπλο Ιγκλέσιας, κούνησε… μαντήλι

Άρχισαν το… ξεστοκάρισμα λαϊκιστών στην Ισπανία, στη χώρα που έδωσε τον απαραίτητο πολιτικό χρόνο μέχρι να αποκαλυφθούν και να ξεγυμνωθούν τελικά εκείνοι που τάιζαν αυταπάτες τους ψηφοφόρους τη χαλεπή περίοδο της μεγάλης ευρωπαϊκής οικονομικής κρίσης.

Στο περιθώριο, λοιπόν, τέθηκε για πάντα ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, ο ηγέτης του -υποτίθεται- ριζοσπαστικού, πλην όμως αριστερού κόμματος Podemos. Ο σημερινός κυβερνητικός εταίρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος του Πέδρο Σάντσεθ, ο οποίος κατά το πρόσφατο παρελθόν χρημάτισε πολιτικά και… κολλητός του Αλέξη Τσίπρα και επισκέφθηκε πολλές φορές την Αθήνα. Κατά την περίοδο που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φώναζε από τα προεκλογικά μπαλκόνια για «νταούλια» και απειλούσε τα Μνημόνια με «σκίσιμο», μέχρι που τελικά έφερε κι ο ίδιος ακόμα ένα, αφού πρώτα έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του.

Ο άλλοτε εξωτικός πολιτικά Ιγκλέσιας, λοιπόν, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την πολιτική μετά την ήττα της Αριστεράς στις περιφερειακές εκλογές της Μαδρίτης, όπου ενισχύθηκε η θέση του δεξιού Λαϊκού Κόμματος (PP). «Αποτύχαμε» είπε σε ομάδα υποστηρικτών του κόμματός του, λέγοντας ότι αισθάνεται σαν αποδιοπομπαίος τράγος, που κινητοποιεί τα πιο σκοτεινά, τα πιο αντιδημοκρατικά συναισθήματα. «Νομίζω ότι είναι προφανές ότι σήμερα (…) δεν βοηθάω να ενώσω τους ανθρώπους» συνέχισε ο 42χρονος Ιγκλέσιας, ιδρυτής και ηγέτης των Podemos.

Χρειάστηκε να περάσουν, λοιπόν, μόλις επτά χρόνια για να καταρρεύσει με θόρυβο ο νεο-κομμουνιστής Ιγκλέσιας, που εμφανίστηκε στα πολιτικά πράγματα με σύνθημα το «S, se puede» («Ναι, μπορούμε»), εκμεταλλευόμενος το «κύμα» της οργής των πλατειών και του κινήματος των Indignados (Αγανακτισμένων). Χρειάστηκε να περάσουν επτά χρόνια για να αντιληφθούν οι Ισπανοί πως η «επανάσταση» θέλει δουλειά πολύ, όπως σωστά μαρτυρά ο ποιητής, και πως δεν αρκούν οι αγκαλιές, οι υψωμένες στον αέρα γροθιές και οι κούφιοι πολιτικοί παλικαρισμοί. Ποια είναι η ουσία της είδησης συνολικά; Η ήττα των Podemos στις περιφερειακές εκλογές της Μαδρίτης κλείνει ένα μεγάλο κεφάλαιο αναταράξεων στην Ισπανία και σίγουρα θα έχει πολιτικές συνέπειες και για την ευρωπαϊκή Αριστερά, στην οποία ανήκει και ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία του Τσίπρα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα