Θα πέσουν στη φάκα του (πονηρού) «σουλτάνου»;

Ντόρα, Αβραμόπουλος, Σχοινάς σε συνέδριο στην Τουρκία, όπου θα μετέχει και ο δήθεν «πρόεδρος της Βόρειας Κύπρου»

Την ώρα που ο ασταθής -από όλες τις απόψεις- Ερντογάν δίνει καθημερινά ρεσιτάλ αναίδειας και προκλητικότητας απέναντι στην Ελλάδα, δεν είναι φρόνιμο η ελληνική πολιτική τάξη να του εξασφαλίζει αμέριμνη πιστοποιητικά δημοκρατικής συμπεριφοράς. Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που τα εκλαμβάνει ως κίνητρα ανανέωσης των ιταμών απειλών.

Προκαλεί, υπό το πρίσμα αυτό, αλγεινή εντύπωση η πληροφορία ότι τρεις θεωρούμενοι σημαντικοί Έλληνες πολιτικοί, οι δύο πρώην ΥΠΕΞ και ο ένας αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, δήλωσαν συμμετοχή στο διπλωματικό φόρουμ (Antalya Diplomacy Forum) που διοργανώνει η Τουρκία στην Αττάλεια το τριήμερο 18-20 Ιουνίου!

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Μαργαρίτης Σχοινάς είναι ανάμεσα στους συμμετέχοντες στο συνέδριο που έχει τη σφραγίδα του Τούρκου ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, το οποίο θα ανοίξει με χαιρετισμό ο ίδιος ο… γιαλαντζί σουλτάνος. Αν κρίνουμε από τη σοβαρότητα των συμμετεχόντων, πρόκειται μάλλον για μια θερινή σύναξη γραφικοτήτων. Όμως, το πράγμα αλλάζει όταν διαβάζει κανείς ότι πρώτος και καλύτερος έχει προσκληθεί ο Ερσίν Τατάρ, ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, με τον βαρύγδουπο τίτλο -που επιδιώκει να κατοχυρώσει διεθνώς ο Ερντογάν με τη βοήθεια των Αγγλων- «πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου»!

Αντί λοιπόν οι Ελληνες πολιτικοί να επιχειρούν να αποτρέψουν Ευρωπαίους αξιωματούχους κρατών από το να συμμετέχουν σε αυτό το συνέδριο, τονίζοντας αυτό ακριβώς, συμμετέχουν οι ίδιοι, νομιμοποιώντας με τον τρόπο αυτόν διά της ανοχής τους τους τουρκικούς ισχυρισμούς.

Μεταξύ των προσκεκλημένων βλέπει, βέβαια, κάποιος φιλύποπτος εκπροσώπους βαλκανικών χωρών και περιοχών άμεσου τουρκικού ενδιαφέροντος (Μαυροβούνιο και Κόσοβο), συν το απαραίτητο ενεργούμενο της Αγκυρας, όπως τον αποκαλούν στη χώρα του, τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Εντι Ράμα, έναν απίθανο τύπο ονόματι Χουσρέβ Εμίν, που εκπροσωπεί -λέει- την «Ένωση Μακεδονικών Οργανώσεων της Τουρκικής Κοινωνίας των Πολιτών», κάποιον που δηλώνει «εθνικός ηγέτης των Τατάρων της Κριμαίας», καθώς και κάτι ανθυπομέτριες δευτεράντζες που δηλώνουν υπάλληλοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία δείχνει σαφώς ότι αντιμετωπίζει την τουρκική διπλωματική εμποροπανήγυρη με εμφανώς χαμηλής ποιότητας διαβάθμιση.

«Θέλουμε να συζητηθούν οι εξελίξεις στον κόσμο και το όραμα για το μέλλον» εξηγεί ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κάτι που φαίνεται αβέβαιο από τη σύνθεση των προσκεκλημένων. Μέχρι στιγμής, όπως διατείνεται, «υπάρχει μεγάλος αριθμός συμμετεχόντων, έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους 12 αρχηγοί κρατών ή κυβερνήσεων και βλέπουμε ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί.

Συμμετέχουν μέχρι στιγμής 43 υπουργοί και μεγάλος αριθμός πρώην αρχηγών κρατών και πρώην υπουργών. Υπάρχουν επίσης εκπρόσωποι διεθνών οργανώσεων, μεγάλος αριθμός διανοουμένων, φοιτητές, καθηγητές». Μια μικρή ΔΕΘ με τουρκικό τρόπο, δηλαδή… Και ανάμεσα σε όλους αυτούς και τρεις δικοί μας, για να νομιμοποιήσουν το σχέδιο Ερντογάν για δύο κράτη στην Κύπρο. Τους περνά, άραγε, από το μυαλό η σκέψη να ακυρώσουν τη συμμετοχή τους ή θα πρέπει να τους πάρει ο κόσμος με τις πέτρες;

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα