Σε απεργιακό κλοιό με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας βρέθηκε χθες όλη η χώρα

Στο πόδι βρέθηκαν χθες τα εργατικά σωματεία σε όλη τη χώρα, τα οποία πραγματοποίησαν απεργίες, στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στην ψήφιση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης, που θεωρούν ότι καταπατά τα εργασιακά δικαιώματα.

Με συνθήματα όπως «Κάτω τα χέρια από το 8ωρο», εργαζόμενοι και συνδικάτα έδωσαν τη δική τους μάχη στους δρόμους της Αθήνας, προκειμένου να μην εφαρμοστεί το εργασιακό νομοσχέδιο. Στο κάλεσμα συμμετείχαν η ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, το ΠΑΜΕ και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας, πλήθος συνδικαλιστικών οργανώσεων, όπως η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Οικονομικών, σύλλογοι εργαζομένων σε νοσοκομεία, αλλά και αριστερές συλλογικότητες. Στην πρωτεύουσα το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στο Σύνταγμα και στις 17.00 συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή.

Η ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησε συλλαλητήριο στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος και στις 18.00 στο Σύνταγμα μαζί με το ΕΚΑ. Στον Πειραιά τα συνδικάτα κάλεσαν στις 10 το πρωί σε συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη και το απόγευμα στο συλλαλητήριο της Αθήνας. Σε απεργιακό αναβρασμό βρέθηκαν χθες και άλλες πόλεις της χώρας, ανάμεσά τους και η Θεσσαλονίκη. Αλλά και στο Ηράκλειο σωματεία και συνδικαλιστικές οργανώσεις συμμετείχαν στην κινητοποίηση στην πλατεία Ελευθερίας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα