Θριαμβολογεί ο ΣΥΡΙΖΑ για το φιάσκο με τον Παππά!

Η Ν.Δ. προτείνει την παραπομπή του για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, αλλά όχι και για εκείνο της δωροληψίας

Στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου στέλνει τον Νίκο Παππά η Ν.Δ., καθώς στο πόρισμά της, που κατέθεσε στην προανακριτική, προτείνει την παραπομπή του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος (πλημμέλημα), αλλά όχι και για εκείνο της δωροληψίας. Η απόφαση της Ν.Δ. να μη συμπεριλάβει το κακούργημα της δωροληψίας οδήγησε στις θριαμβολογίες του ΣΥΡΙΖΑ, που κάνει λόγο για επιβεβαίωση του «φιάσκου».

Σημειωτέον πως η Ν.Δ. στο πόρισμά της αναφέρει πως «υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης του αδικήματος, αλλά δεν είναι επαρκείς». Πάντως, επιμένει να μιλά για επιχείρηση χειραγώγησης των ΜΜΕ και δημιουργίας φιλικού προς τον ΣΥΡΙΖΑ σταθμού από τον Νίκο Παππά, ζητώντας να διαβιβαστούν το πόρισμα και τα πρακτικά στην Εισαγγελία και στις αρμόδιες Αρχές αναφορικά με τη χρηματοδότηση, έκδοση και μεταβίβαση της «Documento», καθώς και με άλλες καταγγελλόμενες πράξεις για χρηματισμούς μέσων και δημοσιογράφων, προκειμένου να διερευνηθούν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα.

Στον αντίποδα, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως οι μαρτυρικές καταθέσεις και τα έγγραφα που κατατέθηκαν αποδεικνύουν ότι δεν τελέστηκε καμιά απολύτως αξιόποινη πράξη από τον Νίκο Παππά, αλλά και το «σαθρό» των επιχειρημάτων της Ν.Δ., καθώς και την «πολιτική στόχευση» της κυβέρνησης. Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας, σε tweet του, υποστήριξε πως «πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι», σχολιάζοντας πως η βασική κατηγορία «περί δήθεν δωροληψίας για τον Νίκο Παππά αποσύρεται υπό τον φόβο ότι θα τους εξέθετε βαρύτατα η ίδια η Δικαιοσύνη». Σχολιάζοντας την ανάρτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η Ν.Δ. αναφέρει πως «σχεδόν πανηγυρίζει» για την παραπομπή του Νίκου Παππά «για ένα τόσο σοβαρό αδίκημα», κατηγορώντας τον πως «καλύπτει τον πρωταγωνιστή των παρασκηνιακών διεργασιών του στημένου διαγωνισμού».

Σε κάθε περίπτωση, ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να μιλά για κατάρρευση του κατηγορητηρίου, με τον Νίκο Παππά μάλιστα να κάνει λόγο για «μέρα δικαίωσης», καθώς «για πρώτη φορά στην κοινοβουλευτική ιστορία, οι ίδιοι οι κατήγοροι ανακαλούν τον πυρήνα του κατηγορητηρίου». Σημειωτέον πως, σύμφωνα με το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ, «δεν υπάρχουν καν ενδείξεις για την κατηγορία της δωροδοκίας υπέρ τρίτου», ενώ δεν προκύπτει θέμα παράβασης καθήκοντος, καθώς «όλοι οι διαγωνιζόμενοι αντιμετωπίστηκαν με ίσους όρους και ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε με σημαντικό όφελος για το Δημόσιο».

Εν τω μεταξύ, το ΚΙΝ.ΑΛ. ταυτίζεται απολύτως με τη Ν.Δ. ως προς τα αδικήματα, καθώς στην πορισματική του θέση λέει «ναι» στην παράβαση καθήκοντος, αλλά αναφορικά με τη δωροληψία υποστηρίζει πως ο Χρήστος Καλογρίτσας δεν προσκόμισε «στέρεες» αποδείξεις για μεταφορά χρηματικών ποσών. Αφήνει δε αιχμές για υπόγεια συμφωνία Καλογρίτσα – ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν προκύπτουν ικανές και επαρκείς ενδείξεις για τέλεση ποινικών αδικημάτων από τον Νίκο Παππά» αναφέρει από την πλευρά του το ΚΚΕ, που μιλά ωστόσο για πολιτικές ευθύνες.

Την ίδια ώρα, η Ελληνική Λύση ανακοίνωσε πως αποχωρεί από τη διαδικασία, καταγγέλλοντας «κάθε προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης μιας βαθιά ποινικής υπόθεσης». Το δε ΜέΡΑ25 δε συμμετείχε στις συνεδριάσεις, καθώς είναι πάγια θέση του πως «η Βουλή δεν είναι δικαστήριο».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα