Στα χέρια του εφοπλιστή Γ. Προκοπίου τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Στον εφοπλιστή Γεώργιο Προκοπίου, που κατέβαλε τίμημα 37.316.000 ευρώ, υψηλότερο κατά 21,5% από την τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού των 30.700.000 ευρώ, περνούν τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Με ανακοίνωσή της η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε. αναφέρει ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία του ηλεκτρονικού ανοικτού πλειοδοτικού διαγωνισμού για την πώληση του ακινήτου, ιδιοκτησίας της, στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, στην οποία συμμετείχαν δύο εταιρίες η Milina Enterprises Vompany LTD του εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου και η Pyletech Industries MAE, συμφερόντων επίσης του εφοπλιστή Θεόφιλου Πριόβολου.

Υπενθυμίζεται πως στον προηγούμενο διαγωνισμό η Pyletech Shipyards του ομίλου North Star είχε προσφέρει 15.100.000 ευρώ, όμως η προσφορά δεν έγινε δεκτή από τους πιστωτές. Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, η μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων της ΕΝΑΕ (ακίνητο και εξοπλισμός) θα ολοκληρωθεί εντός των επόμενων μηνών. Ο Γεώργιος Προκοπίου, που συγκαταλέγεται στην πρώτη πεντάδα των Ελλήνων εφοπλιστών, θα κληθεί να πληρώσει επιπλέον περίπου 10.000.000 ευρώ για την τακτοποίηση των προστίμων και την έκδοση άδειας πυρόσβεσης.

Το ακίνητο της ΕΤΑΔ

Στην περίπτωση του ακινήτου της ΕΤΑΔ τα πράγματα διαδικαστικά είναι πιο ξεκάθαρα και η μεταβίβαση αναμένεται να ολοκληρωθεί γρηγορότερα. Μεγάλο «αγκάθι» παραμένει ο χώρος συγκέντρωσης προσφύγων που βρίσκεται εντός της έκτασης, ο οποίος θα πρέπει να απομακρυνθεί, ενώ, όπως έχει γίνει γνωστό, τμήμα της έκτασης διεκδικεί και ο Δήμος Χαϊδαρίου.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας του διαγωνισμού ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑΔ Στέφανος Δ. Βλαστός δήλωσε: «Σήμερα (σ.σ.: χθες) έχουμε κάθε λόγο ως Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου να είμαστε περήφανοι, καθώς καταφέραμε με τον πλέον επωφελή τρόπο για το Ελληνικό Δημόσιο να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία διαγωνισμού για την αξιοποίηση ενός εμβληματικού ακινήτου, με μεγάλη εθνική σημασία για την οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας.

Η άρτια προετοιμασία και υλοποίηση αυτού του διαγωνισμού αποτέλεσε μια σημαντική πρόκληση, την οποία φέραμε εις πέρας με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον Ελληνα φορολογούμενο, λειτουργώντας με γνώμονα το τρίπτυχο της διαφάνειας, της ισότητας και της βιωσιμότητας. Παραμείναμε προσηλωμένοι στον στόχο μας, τηρήσαμε στο ακέραιο τα χρονοδιαγράμματα που είχαμε θέσει και με απόλυτο σεβασμό και αξιοπιστία προς τους υποψήφιους επενδυτές καταφέραμε να πετύχουμε ένα υψηλότερο τίμημα από την τιμή εκκίνησης. Προσδοκούμε ότι η επιτυχία της διαδικασίας αυτής θα αποτελέσει το έναυσμα για την υλοποίηση μιας σημαντικής επένδυσης τα επόμενα χρόνια, που θα λειτουργήσει ως πολλαπλασιαστής για την ελληνική οικονομία και τη χώρα συνολικά».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα