Ο Ζόραν Ζάεφ είναι (και) πάλι στην Αθήνα για δουλειές!

Υπογράφεται η συμφωνία για τον αγωγό φυσικού αερίου, την ώρα που η κυβέρνηση κρατά δήθεν σκληρή στάση με τα Μνημόνια

Η κυβερνητική υποκρισία στις σχέσεις με τη χώρα των Σκοπίων συνεχίζεται, καθώς, από τη μια, κρατάει δήθεν σκληρή γραμμή και δεν φέρνει στη Βουλή για κύρωση τα τρία μνημόνια συνεργασίας (λόγω των πρόσφατων προκλήσεων των Σκοπιανών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου και μέχρι «να εφαρμόσουν καλή τη πίστει τη Συμφωνία των Πρεσπών») και, από την άλλη, κάνει μαζί τους δουλειές, συμφωνίες και κολλητιλίκια…

Απόδειξη; Ο Ζόραν Ζάεφ είναι πάλι στην Αθήνα για δουλειές με την ελληνική κυβέρνηση, καθώς σήμερα αναμένεται να υπογραφεί η συμφωνία των δύο κυβερνήσεων για την κατασκευή του διασυνδετήριου αγωγού φυσικού αερίου στις δύο χώρες.

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, όπως ανακοίνωσε η δική του κυβέρνηση, στην επίσκεψή του στην Αθήνα συνοδεύεται από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της χώρας του, αρμόδιο για οικονομικά θέματα, Φατμίρ Μπιτίτσι και τον υπουργό Οικονομίας Κρέσνικ Μπεκτέσι. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του θα έχει -λέει η σκοπιανή ανακοίνωση- αρκετές συναντήσεις με επιχειρηματίες και διπλωμάτες. Ο κ. Ζάεφ θα μιλήσει επίσης σήμερα στο συνέδριο του «Economist» και θα πάρει μέρος σε πάνελ με θέμα τη συνεργασία και την αλληλεγγύη στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, την περιφερειακή συνεργασία και τη διεύρυνση της Ε.Ε., ενώ χθες παρακολούθησε και την ομιλία του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στο ίδιο συνέδριο! Θυμίζουμε ότι πέρυσι τον Σεπτέμβριο, που είχε ξανάρθει για το ίδιο συνέδριο, είχε δηλώσει στο euronews ότι «o κ. Μητσοτάκης έχει δώσει μάχες για εμάς…»

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη σε ερώτηση αν θα υπάρξει συνάντηση ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Ζόραν Ζάεφ στο περιθώριο του συνεδρίου, είπε πως δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση, ενώ για την υπογραφή της συμφωνίας για τον αγωγό φυσικού αερίου τόνισε ότι «η Ελλάδα είναι πάντα υπέρ της ένταξης των γειτόνων μας στα δυτικά Βαλκάνια στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπό τη γνωστή αιρεσιμότητα. Είναι πάντα υπέρ της ανάπτυξης και της περιφερειακής σταθερότητας και μέσω διμερών συμφωνιών».

Η συμφωνία κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου ήταν προγραμματισμένη να υπογραφεί σήμερα μεταξύ του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα και του υπουργού Οικονομίας της γειτονικής χώρας Κρέσνικ Μπεκτέσι. Ο αγωγός θα έχει μήκος 50 χλμ., θα ξεκινά από την περιοχή της Νέας Μεσημβρίας Θεσσαλονίκης και θα καταλήγει στα σύνορα Ελλάδας – Σκοπίων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα