Κυνική ομολογία Στέλιου Πέτσα για Μύκονο!

Μίλησε για επικοινωνιακή κίνηση προς γνώση και συμμόρφωση αδιαφορώντας για τις συνέπειες του lockdown

Δυστυχώς δεν ήταν απλώς γκάφα η επιβολή μίνι lockdown στη Μύκονο, το οποίο σπεύδει άρον άρον να άρει η κυβέρνηση. Ηταν κάτι ακόμα χειρότερο όπως προκύπτει από όσα είπε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Ήταν μια συμβολική και επικοινωνιακή κίνηση προς γνώση και συμμόρφωση κι άλλων περιοχών. Δηλαδή, η κυβέρνηση προκάλεσε μια τόσο μεγάλη κρίση στη ναυαρχίδα του τουρισμού και θύελλα αντιδράσεων από παράγοντες κατοίκους και επιχειρηματίες της Μυκόνου αλλά και άλλων νησιών χωρίς λόγο, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά ότι ο αυτοσχεδιασμός είναι η μόνη μέθοδος του Μεγάρου Μαξίμου στην αντιμετώπιση του νέου κύματος της πανδημίας στην πιο κρίσιμη περίοδο για τον τουρισμό. Ο κ. Πέτσας είπε χθες στην ΕΡΤ -απαντώντας σε σχετική ερώτηση- ότι τα περιοριστικά μέτρα στη Μύκονο ήταν «πράγματι ένας ισχυρός συμβολισμός, ήταν ένα καμπανάκι εντός κι εκτός Ελλάδος».

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά προχώρησε ακόμα περισσότερο -κι ακόμα χειρότερα- λέγοντας ότι «εφόσον αυτό οδήγησε σε μια κάμψη στο τουριστικό ρεύμα σε μια ναυαρχίδα του τουρισμού μας όπως είναι η Μύκονος, είναι στο χέρι μας να πάρουμε μάθημα από αυτό το πάθημα και να προχωρήσουμε από εδώ και πέρα χωρίς πισωγυρίσματα».

Επίσης, προδιαθέτοντας και για τις μελλοντικές κινήσεις της κυβέρνησης, ανέφερε: «Αυτό είναι το μήνυμα που θα εκπέμψει η κυβέρνηση όταν ανακοινώσει τις περαιτέρω ενέργειές της». Ο κ. Πέτσας, ωστόσο, φρόντισε να βγάλει εαυτόν έξω από αυτές τις αποφάσεις, καθώς τόνισε ότι λαμβάνονται στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όσον αφορά το εμβολιαστικό πρόγραμμα, δεν φάνηκε να είναι αισιόδοξος ότι θα πάει καλά τον Αύγουστο. Επισήμανε ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης επικεντρώνεται στο «να μην υπάρξει χαλάρωση στον προγραμματισμό ραντεβού ή ακυρώσεις μέσα στον Αύγουστο» και πρόσθεσε ότι είναι ένα δύσκολο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε» για να επιτευχθεί τείχος ανοσίας τον Σεπτέμβριο.

Σχετικά με τις διαμαρτυρίες υγειονομικών υπέρ των εμβολιασμών αλλά και κατά της υποχρεωτικότητας, είπε ότι δεν είναι θέμα ούτε εργασιακό και κάλεσε να παραμεριστούν μικροκομματικά – συνδικαλιστικά συμφέροντα. Αναφερόμενος στην Εκκλησία ανέφερε ότι είναι αρωγός στο πρόγραμμα Ελευθερία».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα