Σε κρίση μεγαλείου ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή!

Ναπολεόντειο σύνδρομο! «Αποφάσισα πως ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών δεν είναι ενδεδειγμένη λύση»

Με προκλητικό και προσβλητικό ύφος και σε πρώτο ενικό ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής την απόφασή του, όπως την αποκάλεσε, να μην καταστεί τελικώς υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στους εκπαιδευτικούς.

«Αποφάσισα», είπε, «πως ο υποχρεωτικός εμβολιασμός τους δεν είναι η ενδεδειγμένη λύση», όπως ανέφερε αλαζονικά, αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη, αν και -υποτίθεται πως- η επιτροπή των λοιμωξιολόγων είναι εκείνη που εισηγείται στην κυβέρνηση. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε -πάλι με ύφος χιλίων καρδιναλίων- πως όσοι εκπαιδευτικοί δεν εμβολιαστούν θα πρέπει να κάνουν συχνά εργαστηριακά τεστ, τα οποία βεβαίως θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους. Σε κάθε περίπτωση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες, παραπέμποντας στη σχετική γνωμοδότηση της επιτροπής των ειδικών.

Είχαν προηγηθεί τα σφοδρά πυρά της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς στο ζήτημα της πανδημίας, με τα κόμματα να κατηγορούν το Μαξίμου ότι διχάζει τους πολίτες. «Δεν διχάζουμε την κοινωνία, επιχειρηματολογούμε στέρεα» υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιμένοντας πως το τέταρτο κύμα της πανδημίας αφορά σχεδόν αποκλειστικά τους ανεμβολίαστους, ενώ ισχυρίστηκε πως δεν συνιστά διχαστική πολιτική η επίκληση του Συντάγματος. «Κάποιοι τσαλαβουτούν στα θολά νερά της σύγχυσης, κλείνοντας το μάτι σε όσους προβληματίζονται» είπε ο πρωθυπουργός, εκφράζοντας τη «λύπη» του επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε, «πατά σε δυο βάρκες» και έκανε πίσω στο θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών. Ταυτοχρόνως, απηύθυνε για ακόμα μια φορά έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους εφήβους -με την πλατφόρμα να ανοίγει τα επόμενα εικοσιτετράωρα-, λέγοντας πως «αν είχα παιδί στην εφηβεία δεν θα είχα δισταγμό να το εμβολιάσω».

Νωρίτερα, η Φώφη Γεννηματά εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την για διχαστική τακτική απέναντι στους πολίτες αντί να γίνει καμπάνια ενημέρωσης και πειθούς τους. «Αντί να δώσετε βάση στην ενημέρωση, το αγνοήσατε, και όταν ο κόμπος έφτασε στο χτένι, τι κάνατε; Βάλατε τα στελέχη σας και τσουβαλιάζουν τους αρνητές των εμβολίων και όσους συνομωσιολόγους υπάρχουν στην Ελλάδα με αυτούς που πραγματικά είναι προβληματισμένοι και αναζητούν συγκεκριμένες απαντήσεις και σοβαρή ενημέρωση», όπως κατήγγειλε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Ο δε Κυριάκος Βελόπουλος ανέφερε πως «δεν σας βγήκε, πετύχατε τον διχασμό. Διχάσατε και την Εκκλησία» όπως είπε. Επιπροσθέτως, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ξεκαθάρισε πως «δεν γίνεται να λέγονται τσαρλατάνοι όσοι έχουν άλλη άποψη», σημειώνοντας πως την ευθύνη ακέραια τη φέρει η κυβέρνηση, ενώ άφησε αιχμές κατά του πρωθυπουργού, λέγοντας πως η επιλεκτική ερμηνεία του Συντάγματος οδηγεί σε απολυταρχικά καθεστώτα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα