Ο πρωθυπουργός «αβγάτησε» την αμύθητη περιουσία του!

Τι αποκάλυψε το «πόθεν έσχες» του Κ. Μητσοτάκη και της συζύγου του. Απέκτησε τέσσερα νέα ακίνητα

Την αμύθητη ακίνητη περιουσία, αλλά και τις υπέρογκες δανειακές υποχρεώσεις -που δεν εξυπηρετούνται και με ιδιαίτερα γοργούς ρυθμούς- του πρωθυπουργικού ζεύγους αποκάλυψε το «πόθεν έσχες» του φορολογικού έτους 2019 που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. Το ζευγάρι κατέχει δεκάδες ακίνητα σε Αθήνα, Κρήτη και Τήνο, καθώς και τρεις πισίνες. Μάλιστα, έχει αποφασίσει να… αβγατίσει την περιουσία του, καθώς για το 2019 δήλωσε συνολικά 36 εγγραφές σε ακίνητα, τέσσερις δηλαδή παραπάνω σε σχέση με το 2018. Ταυτοχρόνως, αίσθηση προκαλούν οι υψηλές δανειακές υποχρεώσεις του ζευγαριού.

Ο πρωθυπουργός χρωστάει συνολικά 417.304 ευρώ έναντι 449.204 ευρώ που χρωστούσε το 2018. Αυτό σημαίνει ότι μέσα σε έναν χρόνο έδωσε 31.900 ευρώ προκειμένου να εξυπηρετήσει τα δάνειά του. Μάλιστα, το 2019 δεν είχε ξεκινήσει η αποπληρωμή του δανείου ύψους 150.000 ευρώ που έλαβε από την αδερφή του Αλεξάνδρα έναν χρόνο νωρίτερα.

Σύμφωνα με το «πόθεν έσχες» η πρώτη δόση του δανείου είχε προγραμματιστεί για τις 19/04/2020, επομένως μένει να δημοσιοποιηθεί το «πόθεν έσχες» της επόμενης χρονιάς, ώστε να φανεί εάν κατέβαλε ή όχι τη δόση, ως όφειλε. Όσο για τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι, οι οφειλές της ξεπερνούν τα 903.000 ευρώ.

Το 2018 οι οφειλές ανέρχονταν σε 912.000, επομένως η σύζυγος του πρωθυπουργού πλήρωσε μόλις 9.000 ευρώ μέσα σε έναν χρόνο. Η δημοσιοποίηση του «πόθεν έσχες» του πρωθυπουργού έγινε στη σκιά των πρόσφατων δημοσιευμάτων περί παράνομης απόκρυψης της γαλλικής εταιρίας Personal Ventures που ανήκε στην κυρία Γκραμπόφσκι. Ο πρωθυπουργός δεν συμπεριέλαβε για τέταρτη συνεχή χρονιά την επίμαχη εταιρία στο «πόθεν έσχες» του, προκαλώντας την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που σχολίασε: «Για μία ακόμη φορά δεν δήλωσε τη γαλλική εταιρία που κρύβει παράνομα από το 2016. Τι κρύβει η εν λόγω εταιρία και δεν τη δηλώνει;» διερωτήθηκε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Μάλιστα, η Κουμουνδούρου επιμένει να καταγγέλλει «τηλεφωνήματα στα κανάλια» από το Μαξίμου, υποστηρίζοντας ότι «μόνο το Open είχε ρεπορτάζ για τις αποκαλύψεις και την τραγελαφική προσπάθεια συγκάλυψης στην επιτροπή πόθεν έσχες». Κατά τα λοιπά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει εισοδήματα 82.017 ευρώ, ενώ η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 64.671 ευρώ. Ο πρωθυπουργός έχει μετοχές 17.000 δολαρίων και 7.500 ευρώ, ενώ η σύζυγός του κατέχει τρεις θυρίδες. Αίσθηση προκαλούν οι χαμηλές καταθέσεις του πρωθυπουργού, που ανέρχονται σε 5.500 ευρώ, ενώ η σύζυγός του έχει σε τράπεζες του εξωτερικού και εσωτερικού 249.823 ευρώ και 177.711 δολάρια.

Ο πρωθυπουργός διατηρεί τη συμμετοχή του στην ΚΗΡΥΞ Α.Ε., ενώ η σύζυγός του στις εταιρίες Zeus + ΔΙΟΝΕ Α.Ε. και Μ. Γκραμπόφσκι Α.Ε.

Πυρά της Ν.Δ. κατά του Πολάκη για την κρυφή εταιρία, «σκιές» και για τον Παππά

Βούτυρο στο ψωμί της Ν.Δ. αποτέλεσε το «πόθεν έσχες» του Παύλου Πολάκη, στο οποίο ο «αψύς Σφακιανός» δήλωσε ατομική επιχείρηση της συζύγου του Θεοδώρας Τσούκα. Ωστόσο, εγείρει ερωτήματα το γεγονός ότι η επιχείρηση δηλώθηκε για πρώτη φορά το 2019, αν και φαίνεται πως λειτουργεί από το 2004.

«Ήθελε να κρύψει κάτι; Πώς είναι δυνατόν να ζητάει και τα ρέστα όταν ο ίδιος δεν τηρεί τον νόμο; Θα πείτε, πρώτη φορά είναι; Παλιότερα είχε δηλώσει ότι κρατούσε διπλά βιβλία» σχολίασε η Ν.Δ.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, απάντησε μέσω facebook, με το γνωστό του ύφος, πως «ναι, η γυναίκα μου ασκεί το επάγγελμα του πνευμονολόγου από το 2004 που τελείωσε την ειδικότητα και έχει ιατρείο! Ποιο είναι το έγκλημα; Ούτε οφσόρ έχει, ούτε σπίτι του Βολταίρου, ούτε τη χρηματοδοτούν εφοπλιστές». Εν τω μεταξύ, πλήθος σχολίων προκάλεσε και το «πόθεν έσχες» του Νίκου Παππά, ο οποίος το 2019 ξεκίνησε τη συμμετοχή του στην εταιρία παροχής υπηρεσιών Avap Consultancy Solutions ΙΚΕ, ως εταίρος, αποκτώντας το 70% των μετοχών αντί μόλις 700 ευρώ.

Μάλιστα, στα εισοδήματά του εμφανίζει νέα πηγή σε σχέση με το «πόθεν έσχες» του περασμένου έτους, με κωδικό «άλλη περίπτωση», από την οποία εισπράττει 31.422 ευρώ.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα