Ακόμη μια δύσκολη νύχτα! Απειλούνται σπίτια και ο Εθνικός Δρυμός Σουνίου

Πατούλης: «Ενα Peugeot άσπρο έβαλε φωτιά σε κάδο απορριμμάτων»

Σκληρή μάχη έδιναν έως αργά χθες το βράδυ οι πυροσβέστες στο μέτωπο της φωτιάς που ξέσπασε το πρωί στο Μαρκάτι Κερατέας.

Η φωτιά ξέσπασε το πρωί σε χαμηλή βλάστηση σε δύσβατο σημείο και πήρε γρήγορα διαστάσεις, λόγω και των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή. Εκκενώθηκαν τέσσερις περιοχές, το Μαρκάτι, η Συντερίνα, ο Αγιος Κωνσταντίνος και το Δημουλάκι, με τους κατοίκους να σπεύδουν σε Λαύριο και Ανάβυσσο αντίστοιχα. Πληροφορίες ανέφεραν ότι σπίτια είχαν παραδοθεί στις φλόγες, ωστόσο έως αργά χθες το βράδυ δεν υπήρχε ολοκληρωμένη εικόνα από τις αρμόδιες Αρχές.

Η πυρκαγιά μαινόταν σε δύο μέτωπα: ένα προς Καμάριζα και Λαύριο και ένα προς Άγιο Κωνσταντίνο και τον Εθνικό Δρυμό Σουνίου. Οπως σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος Βασίλης Κόκκαλης, το πρώτο μέλημα είναι να μην περάσει η φωτιά στον δρυμό. Ο ίδιος τόνισε ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, οι οποίοι φτάνουν έως τα 7 μποφόρ. Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στην ΕΡΤ ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, η φωτιά άρχισε από εμπρησμό. «Ηταν ένα Peugeot άσπρο, που έβαλε σε έναν κάδο απορριμμάτων και ξέφυγε η φωτιά μετά. Το είδε οδηγός του δήμου» είπε. Καταγγελία για εμπρησμό έκανε και ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς.

Στην περιοχή μετέβη έπειτα από εντολή του αρχηγού της Πυροσβεστικής Στέφανου Κολοκούρη κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς. Τις πρώτες ώρες της φωτιάς υπήρχαν πληροφορίες ότι αγνοούνταν μια ηλικιωμένη γυναίκα με κινητικά προβλήματα, η οποία είχε μείνει μόνη της στο σπίτι, καθώς ο γιος της είχε πάει στο Λαύριο για δουλειές. Αργότερα ο κ. Πατούλης έκανε γνωστό ότι η γυναίκα απεγκλωβίστηκε. Νωρίτερα είχε μιλήσει ο γιος της σε τηλεοπτικό σταθμό, λέγοντας πως γίνονταν προσπάθειες να προσεγγίσουν το σπίτι, αλλά αυτό δεν ήταν δυνατό λόγω της φωτιάς.

Έως αργά χθες το βράδυ στο μέτωπο της Κερατέας επιχειρούσαν 104 πυροσβέστες, συμπεριλαμβανομένων τριών ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 40 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του Μηχανοκίνητου Τμήματος της Πυροσβεστικής (ΜΕΤΠΕ), καθώς και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο Ολυμπος. Από αέρος επιχειρούσαν οχτώ αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα, συμπεριλαμβανομένων δύο της Αεροπορίας Στρατού και δύο από τη Ρωσία. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ. Η Αστυνομία προχώρησε σε διακοπές κυκλοφορίας στην παλαιά λεωφόρο Κερατέας – Λαυρίου, στη λεωφόρο Λαυρίου – Καμάριζας στην περιοχή εργατικών κατοικιών προς τον οικισμό του Αγίου Κωνσταντίνου, στη λεωφόρο Λαυρίου – Καμάριζας, από οικισμό Συντερίνας προς Αγιο Κωνσταντίνο και στη λεωφόρο Λαυρίου και παλαιάς Λ. Λαυρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο καπνός της φωτιάς που ξέσπασε στην Κερατέα έγινε ορατός ακόμα και από το Διάστημα, ενώ έφτασε έως τις Σπέτσες, σύμφωνα με το meteo.gr.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα