Ισραηλίτες κατά Πλεύρη! Ζήτησε συγγνώμη και… «άδειασε» τον πατέρα του

«Ο σεβασμός μου στα θύματα του Ολοκαυτώματος των Εβραίων είναι απόλυτος»

Συγγνώμη ζήτησε ο Θάνος Πλεύρης από το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, μετά την ανακοίνωση αυτού με την οποία στηλίτευε παλαιότερες αντισημιτικές δηλώσεις του.

Ο νέος υπουργός Υγείας, αποκηρύσσοντας ουσιαστικά τον πατέρα του, Κώστα Πλεύρη, για παλαιότερες τοποθετήσεις του, ανέφερε στη δήλωσή του: «Ο σεβασμός μου στα θύματα του Ολοκαυτώματος των Εβραίων είναι απόλυτος και είμαι αντίθετος σε κάθε μορφή αντισημιτισμού. Το έχω δείξει με πολλές δημόσιες τοποθετήσεις μου, με τρόπο που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Οι ενστάσεις του ΚΙΣ στο πρόσωπό μου λόγω της αγόρευσής μου ως δικηγόρου υπεράσπισης του πατέρα μου, με τον οποίο διαφωνώ πλήρως, είναι κατανοητές. Ουδέποτε, πάντως, θέλησα να προσβάλω τον εβραϊκό λαό και ζητώ συγγνώμη εάν το έπραξα. Είμαι βέβαιος ότι με τη δράση μου ως υπουργός Υγείας θα άρω και την παραμικρή επιφύλαξη σε όσους αμφισβητούν τον σεβασμό μου στο Ολοκαύτωμα των Εβραίων και θα διαπιστώσουν ότι σε καμία περίπτωση δεν διέπομαι από αντισημιτικά αισθήματα».

Προηγουμένως, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος είχε αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Περιμένουμε από τον κ. Θάνο Πλεύρη την έκφραση συγγνώμης προς τον εβραϊκό λαό για την αναφορά του αυτή και σαφή καταδίκη της μισαλλοδοξίας, του αντισημιτισμού και των αρνητών του Ολοκαυτώματος, ευθυγραμμιζόμενος με τις διακηρυγμένες θέσεις του Ελληνα πρωθυπουργού».

Στο μεταξύ, ερώτηση προς τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά για την υπουργοποίηση Πλεύρη κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, που είναι επιφορτισμένος με το χαρτοφυλάκιο «Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής».

Στις αρμοδιότητες αυτού ρητώς περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η «ανάληψη ηγετικού ρόλου στη μάχη της Επιτροπής κατά του αντισημιτισμού» και ο «συντονισμός εργασιών με αντικείμενο την ένταξη και την οικοδόμηση μιας πραγματικής Ενωσης ισότητας και διαφορετικότητας».

Ο κ. Κούλογλου ρωτά την Επιτροπή εάν συνάδει με τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής και τις αξίες της Ε.Ε. η επιλογή του κ. Πλεύρη για τη θέση του υπουργού Υγείας και εάν έχει την πρόθεση να ζητήσει εγγυήσεις από την ελληνική κυβέρνηση για την τήρηση των θεμελιωδών αξιών της Ε.Ε.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα