Τσίπρας: Χάρηκε για τον… εμβολιασμό Πολάκη και κατηγόρησε τον Μητσοτάκη για διχασμό

Αποφάσισε -επιτέλους- να εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού ο Παύλος Πολάκης. Μάλιστα, τη σχετική αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στο Open σχεδόν… πανηγυρίζοντας.

Εν μέσω των νέων εσωκομματικών τριβών που έχει προκαλέσει η στάση του πρώην υπουργού, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε γνωστό πως αυτός εμβολιάστηκε την Κυριακή και μάλιστα πως του απέστειλε για… πειστήριο και το σχετικό sms. Υποστήριξε, δε, πως ήταν προσωπική επιλογή του βουλευτή, αν και στη συνέχεια παραδέχτηκε -εμμέσως- πως τον πίεσε σχετικώς.

«Του υπενθύμισα ότι έχει κάνει μία δημόσια δήλωση, ότι θα εμβολιαστεί τον Σεπτέμβριο, και μου είπε ότι θα μείνω σε αυτή τη δήλωση» ανέφερε ειδικότερα, επιχειρώντας ταυτοχρόνως να καταστήσει σαφή και ξεκάθαρη τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ του εμβολιασμού, ενώ έκανε επίθεση στον πρωθυπουργό, ότι επενδύει στον διχασμό εμβολιασμένων, και ανεμβολίαστων. «Δεν είναι όλοι οι ανεμβολίαστοι “ψεκασμένοι”. Η μεγάλη πλειοψηφία φοβάται, δεν έχει ενημέρωση. Δεν το αντιμετωπίζεις αυτό με βούρδουλα και αντιφάσεις» σημείωσε.

Η συνέντευξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης δόθηκε λίγη ώρα μετά την υπουργοποίηση Στυλιανίδη και στον απόηχο της υπόθεσης Αποστολάκη, με τον ίδιο να εκφράζεται θετικά για το πρόσωπο του πρώην επιτρόπου, λέγοντας μάλιστα με νόημα ότι είναι «ανοιχτό μυαλό» και «ένθερμος υποστηρικτής» της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά και διερωτώμενος πώς θα κάτσει στα έδρανα της κυβέρνησης της Ν.Δ.

«Τον γνωρίζω. Είχαμε ειλικρινή σχέση όσο ήταν Ευρωπαίος επίτροπος. Δεν ξέρω ποιες είναι οι ικανότητές του να αναλάβει το συγκεκριμένο υπουργείο» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν κατάφερε να βρει «άριστα» στελέχη ούτε στο κόμμα του ούτε στην ελληνική επικράτεια. Όσο για το ναυάγιο με την παραλίγο υπουργοποίηση του ναυάρχου εν αποστρατεία, υποστήριξε ότι περίμενε σχετικό τηλεφώνημα από τον πρωθυπουργό, στον οποίο καταλόγισε «κρεσέντο υποκρισίας» και «κίνηση εντυπωσιασμού», αντί για προσπάθεια συνεννόησης. Κάλυψε μάλιστα πλήρως τον Βαγγέλη Αποστολάκη, καθώς , ερωτηθείς εάν υπήρξαν λάθη από την πλευρά του, απάντησε: «Δεν έχω τέτοια εικόνα». Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε αισιόδοξος -παρά τις δημοσκοπήσεις- ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές και θα είναι η ραχοκοκαλιά της επόμενης κυβέρνησης του τόπου». Επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά το πρωτοσέλιδο της «κυριακάτικης δημοκρατίας», που αποκάλυψε τις διεργασίες μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝ.ΑΛ. και Βαρουφάκη για αντιμητσοτακικό μέτωπο.

«Δεν νομίζω ότι ο κ. Μητσοτάκης θα μπορέσει να φτάσει στο τέλος της τετραετίας. Φρονώ ότι από την άνοιξη του 22′ ανοίγει παράθυρο για πρόωρες εκλογές, παρά την επιθυμία του κ. Μητσοτάκη, διότι δεν θα μπορεί να συγκρατήσει τη φθορά του, θα είναι επιταχυνόμενη. Οταν συνειδητοποιήσει ότι απειλείται με καταλυτική ήττα, θα πάει σε εκλογές» ανέφερε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα