Ξέφυγε η Μακρή! Στοχοποιεί γονείς και ανεμβολίαστους μαθητές

Η υφυπουργός Παιδείας ακολουθεί πιστά τη «συνταγή» της ατομικής ευθύνης και δυναμιτίζει τη νέα σχολική χρονιά

Στο ίδιο έργο θεατές… Ενώ η χώρα μπαίνει για τα καλά στο τέταρτο κύμα της πανδημίας, η γνωστή «συνταγή» της ατομικής ευθύνης κάνει ξανά την εμφάνισή της! Μόνο που αυτή τη φορά, και εξαιτίας του εμβολίου, οι υπουργοί έχουν… ξεφύγει και φαίνεται ότι φαντασιώνονται τους εαυτούς τους ως… δικτάτορες της Υποσαχάριας Αφρικής!

Πώς αλλιώς μπορεί κάποιος να σχολιάσει τη χθεσινή δήλωση της υφυπουργού Παιδείας Ζέττας Μακρή, η οποία ανέφερε -κατά λέξη- πως το ρίσκο για τα ανεμβολίαστα παιδιά το παίρνουν οι γονείς τους; Πώς μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος μια υπουργό που αποποιείται τις ευθύνες της για την ομαλή λειτουργία των σχολείων και την ασφάλεια των παιδιών, σπέρνοντας το μίσος και τον φόβο; Στη πραγματικότητα, μέσα στη φούρια της να εντείνει τον κοινωνικό αυτοματισμό και να προκαλέσει «πόλεμο» ανάμεσα στους γονείς, η κυρία Μακρή αδιαφόρησε για το γεγονός πως γεννά ακόμα περισσότερη ανασφάλεια στην κοινωνία. Πώς μπορεί ένας γονιός να νιώθει ασφαλής, όταν βλέπει την υπουργό να νίπτει τας χείρας της και να νοιάζεται περισσότερο για την τιμωρία των ανεμβολίαστων παιδιών παρά για την ασφάλειά τους;

Ωστόσο, φαίνεται πως αυτό δεν προβληματίζει ιδιαίτερα την κυβέρνηση η οποία, προσκολλημένη στις νεοφιλελεύθερες εμμονές της και για να αποφύγει να κάνει ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις στον χώρο της Παιδείας, ανοίγει τα σχολεία όπως αυτά έκλεισαν. Εν μέσω του τέταρτου κύματος και παρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών, που μιλούν για εκτόξευση κρουσμάτων από το άνοιγμα των σχολείων, η κυβέρνηση διατηρεί τάξεις 25-26 μαθητών, δεν έχει πάρει μέτρα βελτίωσης των συνθηκών υγιεινής, ενώ ακόμα και σήμερα δεν έχει πολιτική για μαζικά τεστ στους μαθητές σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Αντί, λοιπόν, η κυρία Μακρή να επενδύει στον κοινωνικό αυτοματισμό και να απειλεί πως θα αφήσει στην τύχη τους τα ανεμβολίαστα παιδιά -λες και ευθύνονται τα ίδια που δεν έχουν εμβολιαστεί-, θα έπρεπε να λάβει μέτρα και να τιμά τον ρόλο της.

Την ώρα που η κυβέρνηση δηλώνει έτοιμη για το άνοιγμα των σχολείων, οι προειδοποιήσεις των επιστημόνων παίρνουν καταιγιστική μορφή. Ακόμη και ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, σε μια κρίση ειλικρίνειας, δήλωσε ότι το άνοιγμα των σχολείων θα φέρει επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας. Προφανώς, παρέλειψε να αναφέρει ότι γι’ αυτό έχει ευθύνη η κυβέρνηση, αλλά κάθε βήμα -ακόμα και δειλό- είναι σημαντικό. Πέραν όμως του κ. Βασιλακόπουλου, θέση για το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων πήρε και η κυρία Λινού, η οποία έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου φέρνοντας το παράδειγμα των ΗΠΑ, όπου μία εβδομάδα μετά το άνοιγμα των σχολείων το 1/3 των κρουσμάτων αφορά παιδιά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα