Πυρ ομαδόν κατά της κυβέρνησης!

Σκληρές ανακοινώσεις των κομμάτων, όπου επέκριναν τον πρωθυπουργό για αλαζονεία, αμετροέπεια και διχαστικό λόγο

Σκληρή επίθεση, με ιδιαίτερα αιχμηρές ανακοινώσεις, οι οποίες βρίθουν προσωπικών χαρακτηρισμών εναντίον του, εξαπέλυσε άπασα η αντιπολίτευση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, επ’ αφορμής της καθιερωμένης εφ’ όλης της ύλης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της ΔΕΘ, σε μια εξόχως δύσκολη στιγμή της κυβέρνησης, μετά τις πυρκαγιές, το φιάσκο του ανασχηματισμού και φυσικά τις ανατιμήσεις-φωτιά που βρίσκονται προ των πυλών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ -που έχει βγάλει το όπλο του κατά της κυβέρνησης εδώ και αρκετές εβδομάδες, έπειτα από μια πιο ήπια αντιπολιτευτικά περίοδο- χαρακτήρισε τη συνέντευξη μια «δίωρη κοροϊδία σε πανελλαδική μετάδοση», ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού περί εξάντλησης της τετραετίας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως το μόνο που θα εξαντλήσει είναι η υπομονή και οι αντοχές των πολιτών και όχι η τετραετία.

«Αποτυχημένος, φοβισμένος, αδιόρθωτος και σε αποδρομή ο κ. Μητσοτάκης περιορίστηκε σε ένα κρεσέντο αλαζονείας και υποσχέσεις για εκρηκτική ανάπτυξη, την ώρα που οι πολίτες οδηγούνται σε καθημερινή φτωχοποίηση» υποστήριξε η Κουμουνδούρου, προειδοποιώντας τον μάλιστα, λέγοντας «να είναι σίγουρος» ότι οι πολίτες «σύντομα, που θα επιχειρήσει να δραπετεύσει για να γλιτώσει τη ραγδαία φθορά του, θα του δώσουν την κατάλληλη απάντηση στην απύθμενη αλαζονεία του».

Την ίδια ώρα το Κίνημα Αλλαγής υποστήριξε πως «ο κ. Μητσοτάκης ανέδειξε και σήμερα το πραγματικό πρόσωπο της Δεξιάς», επικρίνοντας τον πρωθυπουργό, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ, για αλαζονικό και διχαστικό λόγο και καταγγέλλοντας πως «αγνοεί ότι η κοινωνία και ιδιαίτερα οι νέοι τού γυρίζουν ήδη την πλάτη. Κατά τα λοιπά, επανέλαβε τα προσωρινά, με ημερομηνία λήξης και προεκλογικά μέτρα του. Η πολιτική του δεν αλλάζει. Οδηγεί στην αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων», όπως σχολίασε η Χαριλάου Τρικούπη. Εν τω μεταξύ, ο Περισσός, αναφερόμενος στα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριακός Μητσοτάκης, σχολίασε πως ο τίτλος θα έπρεπε να είναι το «όλα για τους λίγους», προσθέτοντας πως αποδεικνύεται «ότι ούτε υπάρχει ούτε μπορεί να υπάρξει “ανάπτυξη για όλους”». Ιδιαιτέρως σκληρή υπήρξε η ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης, που έκανε λόγο για έναν πρωθυπουργό «με αμετροέπεια, αλαζονεία, εκτός πραγματικότητας, αλλά και με αγνωσία άκρως επικίνδυνη για το έθνος», που «μοιράζει λεφτά την ώρα που δανείζεται για να αντεπεξέλθει στις τρέχουσες υποχρεώσεις και ελπίζει στο έλεος των Ευρωπαίων για το σύμφωνο σταθερότητας» και που δεν ενδιαφέρεται για τις επόμενες γενιές, αλλά για τις επόμενες εκλογές.

Μάλιστα, το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου χαρακτήρισε την εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη «θλιβερή», κατηγορώντας τον πως δεν μπορεί να αρθρώσει δύο λέξεις αυτοκριτικής για τα λάθη που έχει κάνει επί δύο έτη διακυβέρνησης. Όσο για το ΜέΡΑ25, επέκρινε τον πρωθυπουργό πως συνεχίζει την επικοινωνία αποκομμένος από την πραγματική κοινωνία, έχοντας «παγιδευτεί στην αλαζονεία της εξουσίας» και έχοντας στοχοποιήσει τη μεγάλη πλειονότητα της κοινωνίας και ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες με τις πολιτικές που εφαρμόζει.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα