Κωλοτούμπα Κούλογλου με άνωθεν υποδείξεις!

Δήλωση μετανοίας στην «Αυγή», ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν έτοιμοι για λήψη κατασταλτικών μέτρων

Σε άτακτη υποχώρηση υποχρεώθηκε χθες ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, ο οποίος, κρίνοντας τις εμφανίσεις ΜητσοτάκηΤσίπρα στη ΔΕΘ, αποφάνθηκε με ποδοσφαιρικούς όρους ότι το αποτέλεσμα «ήρθε ισόπαλο».

Κατόπιν αυστηρών άνωθεν υποδείξεων και ενώ κατά πληροφορίες στην Κουμουνδούρου, που έβραζε από οργή, διατυπώθηκαν προτάσεις για λήψη άμεσων καταστατικών μέτρων, ο Στ. Κούλογλου αναγκάστηκε να ανασκευάσει την αρχική του δήλωση, στην οποία, εκτός των άλλων, άνοιγε θέμα διαδοχής του Α. Τσίπρα σε περίπτωση συγκυβέρνησης των προοδευτικών δυνάμεων. Κίνηση στην οποία προέβη παρά τη «στήριξη» του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος υπερασπίστηκε το δικαίωμα στην κριτική στην ηγεσία του κόμματος.

Με δήλωση μετανοίας στην «Αυγή» ο Στ. Κούλογλου, και ενώ προηγουμένως επιχείρησε μια ανασκευή που κρίθηκε άτολμη, εξήγησε χθες απολογητικά και με ατιμωτικό για τον ίδιο τρόπο: «Για να σταματήσει η προσπάθεια δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων με αφορμή μια ενδεχομένως άστοχη διατύπωσή μου, ξεκαθαρίζω ότι σήμερα περισσότερο από ποτέ αποτελεί αναγκαιότητα να προκύψει από τη λαϊκή ετυμηγορία μια προοδευτική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, που θα αναλάβει το δύσκολο έργο της αποκατάστασης της κοινωνικής συνοχής που έχει διαρρήξει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Είναι προφανές ότι σε αυτή την κατεύθυνση θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις στον συλλογικό στόχο για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν αυτές διεξαχθούν».

Θυμίζουμε ότι αμέσως μετά την εμφάνιση Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη ο Στ. Κούλογλου σχολίασε πως «ο Α. Τσίπρας δεν μπορεί να θεωρήσει τη ΔΕΘ αφετηρία μιας νέας αρχής, όπως είχε προαναγγελθεί», προσθέτοντας ότι οι προτάσεις του αφορούν μεν κρίσιμα ζητήματα και κινούνται σε σωστή κατεύθυνση, αλλά, όμως, «έμοιαζαν αποσπασματικές και δεν έγιναν αντιληπτές ως ένα συνολικό σχέδιο και μια πειστική πρόταση αλλαγής» και επιπλέον «δεν συνοδεύονταν από εμπεριστατωμένη οικονομική τεκμηρίωση».

Επισήμανε, μάλιστα, αιχμηρά ότι η συνέντευξη Τύπου του προέδρου, «μολονότι διήρκεσε σχεδόν τέσσερις ώρες, δεν έβγαλε καμία είδηση», ειδικά στο θέμα της «προοδευτικής διακυβέρνησης» και το «πρόσωπο του πρωθυπουργού», ανοίγοντας έτσι θέμα ηγεσίας. Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος σχολίασε: «Αν εσύ είδες “ισοπαλία” στη ΔΕΘ, μάλλον χρειάζεσαι γυαλιά». Κάλεσε τον ευρωβουλευτή να επιστρέψει στη δημοσιογραφία και να εγκαταλείψει την πολιτική.

Τη σκυτάλη χθες έλαβαν ο γραμματέας του κόμματος Δ. Τζανακόπουλος, ο οποίος απάντησε αιχμηρά «έχω σοβαρότερα πράγματα να κάνω, ας απαντήσει ο κ. Κούλογλου», στελέχη όπως ο Π. Ρήγας, αλλά και η Ελένη Αυλωνίτου, η οποία τον χαρακτήρισε «αχάριστο» και «κοινό συκοφάντη». Θέση πήρε και ο Δημήτρης Παπαδημούλης δηλώνοντας: «Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε με επιτυχία τους συλλογικούς στόχους του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ. Για να τους πετύχουμε, χρειαζόμαστε και μπορούμε τη νίκη στις εκλογές! Οχι ισοπαλία. Ολοι και όλες μαζί. Με πρόγραμμα, συλλογική προσπάθεια, πειστικότητα και συνοχή. Και φυσικά όχι αυτογκόλ».

Σημειώνεται πως όταν ήρθε στο φως η πληροφορία ότι ο Δ. Παπαδημούλης νοίκιαζε σπίτια μέσω ΜΚΟ σε μετανάστες, ο Στ. Κούλογλου απειλούσε να παραιτηθεί από ευρωβουλευτής του κόμματος.

Στο κλίμα αυτό, καθώς έχουν τιναχτεί στον αέρα οι σχέσεις της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ο ευρωβουλευτής Κώστας Αρβανίτης τόνισε μεταξύ άλλων: «Δεν μπορεί το εγώ του καθενός να προσπερνάει το συνολικό εμείς. Σε όποιον αρέσει, σε όποιον δεν αρέσει, καλό ταξίδι και να είναι καλά. Δεν γίνεται αυτό το πράγμα, ο κόσμος έχει σοβαρά προβλήματα και δεν μπορεί να ασχολείται με το εγώ του καθενός».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα