Γελοιότητες Μπακογιάννη στο τετ α τετ με Ιμάμογλου!

Έκανε εξωτερική πολιτική με «προοδευτικές αρλούμπες» και ατάκες τύπου facebook

Με τσιτάτα τύπου facebook δυστυχώς δεν γίνεται πολιτική και αυτό μάλλον δεν το έχει καταλάβει ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. Την ίδια ώρα που υπάρχει νέα κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο από την πλευρά της Τουρκίας, ο «πρώτος πολίτης» της πρωτεύουσας επέλεξε να μιλήσει για τη «διπλωματία των πόλεων» και να επιχειρήσει με… εξυπνάδες να προσδιοριστεί ως «προοδευτικός».

Όπως τόνισε μετά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, που επισκέφθηκε επισήμως τη χώρα μας, «τα προβλήματα λύνονται από κάτω προς τα πάνω. Ανθρωποι τα δημιουργούν και άνθρωποι τα λύνουν. Ακόμα και αν τα δημιουργούν οι κυβερνήσεις ή -για να είμαι ακριβής- τα καθεστώτα, μπορούν να τα λύσουν οι λαοί».

Αναφερόμενος στη διπλωματία των πόλεων, ο κ. Μπακογιάννης είπε ότι «οι διαφορές μας είναι υπαρκτές, όμως η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο πλησιέστερος δημοκρατικός θεσμός στον πολίτη και αυτό μας επιτρέπει να μπορούμε να διερμηνεύσουμε πιο αποτελεσματικά τα ανθρώπινα συναισθήματα». Τόνισε δε πως «οι διαφορές μας είναι υπαρκτές, αλλά ενώνουμε δυνάμεις για το κοινό μας μέλλον».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης τόνισε την ανάγκη η Αθήνα και η Κωνσταντινούπολη να βρουν «κοινές λύσεις στα κοινά τους προβλήματα». «Η Κωνσταντινούπολη και η Αθήνα είναι δύο πόλεις τις οποίες ενώνει η μοίρα, η ιστορική μοίρα που μοιραζόμαστε και χρειάζεται να συνεχίσουμε αυτή τη γέφυρα που προσπαθούμε να χτίσουμε με βαθύ αίσθημα ευθύνης και βάσει της αρχής της αμοιβαίας ωφέλειας» τόνισε ο κ. Ιμάμογλου. «Αυτό το win-win, αυτή η αρχή της αμοιβαίας ωφέλειας, ιδιαίτερα κατά την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας, νομίζω ότι αποτελεί συνείδηση αμφότερων των δημάρχων».

Ο Μητσοτάκης υποδέχτηκε στο Μαξίμου το αντίπαλο δέος του «σουλτάνου»

Τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου και πιθανό αντίπαλο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις επόμενες προεδρικές εκλογές της Τουρκίας υποδέχθηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μία ημέρα πριν αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη και ενώ δεν είχε ακόμα ξεκαθαριστεί αν θα συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο.

Στη συνάντηση στο Μαξίμου ήταν και ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος είχε προσκαλέσει τον κ. Ιμάμογλου στην Αθήνα. Σύμφωνα με κυβερνητική ενημέρωση, οι δύο δήμαρχοι συζήτησαν με τον πρωθυπουργό για τις δυνατότητες συνεργασίας των δύο πόλεων σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως ο πολιτισμός και η αντιμετώπιση των προκλήσεων της κλιματικής αλλαγής. Ο κ. Ιμάμογλου είναι αυτή τη στιγμή ο υπ’ αριθμόν 1 αντίπαλος του Τούρκου προέδρου και θεωρείται ως ο ικανότερος να τον κερδίσει στις επόμενες προεδρικές εκλογές, καθώς σε όλες τις δημοσκοπήσεις αναδεικνύεται δημοφιλέστερος.

Ο ίδιος μέχρι τώρα δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του για το τι προτίθεται να κάνει, αν θα είναι υποψήφιος πρόεδρος ή όχι, αλλά οι αναλυτές της τουρκικής πολιτικής σκηνής τον θεωρούν σχεδόν βέβαιο. Θυμίζουμε πως, όταν εκλέχτηκε δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, με παρέμβαση Ερντογάν η εκλογή του είχε ακυρωθεί, αλλά και στην επαναληπτική εκλογή ξανακέρδισε τον υποψήφιο του «σουλτάνου».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα