Γιουχάρισαν τον Πλεύρη οι υγειονομικοί στη Θεσσαλονίκη

Ο υπουργός Υγείας απάντησε ότι δεν θα αρθεί το μέτρο των αναστολών, αλλά δεν θα επεκταθεί η υποχρεωτικότητα

Με συνθήματα, πέτρες, αποδοκιμασίες και φωνάζοντας «παραιτήσου», υγειονομικοί που διαμαρτύρονταν κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και κατά των αναστολών εργασίας των ανεμβολίαστων «υποδέχθηκαν» χθες τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη έξω από τα γραφεία διοίκησης του ΕΚΑΒ στην Πυλαία Θεσσαλονίκης!

Μάλιστα διαδηλώτρια πέταξε μία πέτρα στην πομπή των οχημάτων, προκαλώντας την αντίδραση των υπολοίπων, αλλά και της Αστυνομίας.

Τα στελέχη του ΕΣΥ ζήτησαν, με πανό και συνθήματα, να πάρει πίσω η κυβέρνηση αυτό το σκληρό μέτρο.

Ισχυρή ήταν η παρουσία της Αστυνομίας, ενώ μετά τις έντονες διαμαρτυρίες των υγειονομικών έγινε μια σύντομη συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν θα αρθεί το μέτρο των αναστολών και τους είπε ότι δεν θα επεκταθεί η υποχρεωτικότητα.

Η Θεσσαλονίκη και γενικά η βόρεια Ελλάδα μπορεί να βρίσκονται εδώ και καιρό στο «κόκκινο», όμως περαιτέρω κυβερνητικά μέτρα είναι στο… περίμενε. «Δεν τίθεται θέμα λήψης μέτρων, οι συναντήσεις είναι για να υπάρχει ετοιμότητα στο ΕΣΥ, ώστε να μην επαναληφθούν τα φαινόμενα του προηγούμενου Οκτωβρίου» διαβεβαίωσε ο Θάνος Πλεύρης μετά το πέρας της χθεσινής συνάντησής του με τους διοικητές των υγειονομικών περιφερειών αλλά και τους τοπικούς άρχοντες της περιοχής.

Παράλληλα, επισήμανε ότι στόχος της συνάντησης ήταν η επικαιροποίηση των επιχειρησιακών σχεδίων, ενώ αναμένεται να δοθεί βαρύτητα και στις παιδιατρικές κλινικές, καθώς η μετάλλαξη Δέλτα πλήττει και τα μικρά παιδιά. Σκοπός της ηγεσίας του υπουργείου είναι να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία των νοσοκομείων και για τις υπόλοιπες παθήσεις και ασθένειες.

Και ενώ ο υπουργός απέκλεισε τη λήψη νέων περιοριστικών μέτρων, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η επιδημιολογική εικόνα των περισσότερων νομών της βόρειας Ελλάδας είναι ανησυχητική, ενώ οι υγειονομικοί της Θεσσαλονίκης κάνουν λόγο για έλλειψη Μονάδων Εντατικής Θεραπείας. Μάλιστα, σε αντίθεση με τον κ. Πλεύρη, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος άφησε χθες ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης μέτρων στη Θεσσαλονίκη. «Στην κεντρική Μακεδονία δεν πέφτουν οι καμπύλες και σταθεροποιήθηκαν σε υψηλό ποσοστό. Έχουμε την εμπειρία του προηγούμενου χειμώνα, που είχαμε ταχεία διασπορά» είπε και συμπλήρωσε αναφορικά με τις αιτίες: «Υπάρχει χαμηλός βαθμός εμβολιαστικής κάλυψης σε πολλές περιοχές της βόρειας Ελλάδας. Τα νοσοκομεία είναι μικρά, διεσπαρμένα και έχουν μικρή δυνατότητα. Είναι μεγάλη η πίεση στις μονάδες της Θεσσαλονίκης».

Από την πλευρά της, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Θεσσαλονίκης Δέσποινα Κατσίμπα μίλησε για μια πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της πόλης. «Έχουν αυξηθεί οι νοσηλείες. Χρειάστηκε να ανοίξουν και άλλες πτέρυγες απλών κλινικών. Το μεγάλο πρόβλημα είναι στις Εντατικές. Δεν έχουμε Εντατικές για Covid. Είναι πλήρη τα κρεβάτια, ενώ έχουμε και συμβάντα με διασωληνωμένους να περιμένουν σε απλούς θαλάμους για νοσηλεία». Ιδιαίτερα δύσκολη φαίνεται πως είναι η κατάσταση και στα κέντρα υγείας της περιοχής, τα οποία βρίσκονται «στο κόκκινο» λόγω της υποστελέχωσης και του μεγάλου φόρτου εργασίας, όπως αναφέρουν οι γιατροί.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα