Επαίσχυντη επιλογή! «Όχι» Τσίπρα στην ιστορική ελληνογαλλική συμφωνία

Την απόφασή του να μην ψηφίσει την ιστορική αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην κοινή συνεδρίαση Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος. Ολοκλήρωσε με αυτόν τον τρόπο μια επαίσχυντη επιλογή που ικανοποιεί μεν το εσωκομματικό ακροατήριο, αλλά βρίσκεται, ως συνήθως, μακριά από τις εθνικές προτεραιότητες, τις οποίες αδυνατεί να αντιληφθεί η χρεοκοπημένη ψευτοδιεθνιστική «Αριστερά».

Για να διασώσει μάλιστα κάποια ευτελή προσχήματα, ο Αλ. Τσίπρας, στο «και πέντε» της συμφωνίας, η οποία αναμένεται την προσεχή Πέμπτη να κυρωθεί από τη Βουλή, αξιώνει αλλαγή των όρων, επιστρέφοντας στον χείριστο και ανυπόληπτο εαυτό του, τότε που πίστευε ότι ο ίδιος θα βαράει νταούλια και θα χορεύουν στον σκοπό του η Μέρκελ και οι αγορές. Μόλις πριν από λίγες ημέρες ο άνθρωπος αυτός που ζητά τώρα μια δεύτερη ευκαιρία για να ξανακυβερνήσει τη χώρα είχε κάνει λόγο για «ορθή στρατηγικά επιλογή», χαρακτηρίζοντας «αναγκαία» την απόκτηση των γαλλικών φρεγατών. Η νέα θεαματική κωλοτούμπα, που επιβεβαιώνει την αναξιοπιστία του, είχε διαφανεί στη συνεδρίαση του πρωινού καφέ την περασμένη Παρασκευή, όταν ο ίδιος ζήτησε, μεταξύ άλλων, να περιληφθεί ρήτρα, σύμφωνα με την οποία η Γαλλία θα συνδράμει αμυντικά την Ελλάδα σε περίπτωση έμπρακτης αμφισβήτησης της ελληνικής υφαλοκρηπίδας (σ.σ.: για την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αμυδρή ιδέα…) από την Τουρκία. Και χθες από τη Βουλή προϊδέασε για μια σκληρή αντιπολιτευτική αντεπίθεση, καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση ακολουθεί πολιτική «Ακη και Γιάννου» και υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε στα σκαριά με τους Γάλλους μια επωφελέστερη συμφωνία την οποία ακύρωσε αρχικά ο Κ. Μητσοτάκης επικαλούμενος οικονομική στενότητα.

Εν τω μεταξύ, ο Αλέξης Τσίπρας εντείνει το πρέσινγκ στο Μαξίμου για την πανδημία, καλώντας τον πρωθυπουργό, με κοινοβουλευτική του ερώτηση, να αναλάβει την ευθύνη για τα «καταστροφικά αποτελέσματα της κυβέρνησής του» στη διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα