Στην Αθήνα (σήμερα) για επίσημη επίσκεψη ο προκλητικός πρόεδρος των Σκοπίων

Στην Αθήνα φτάνει σήμερα για επίσημη επίσκεψη ο πρόεδρος των Σκοπίων Στέβο Πενταρόφσκι, έχοντας φροντίσει να δώσει από την αρχή της θητείας του τα… διαπιστευτήριά του. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι ο κ. Πενταρόφσκι τον περασμένο Ιανουάριο είχε επιδοθεί σε σειρά προκλήσεων σε βάρος της χώρας μας, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων: «Έχουμε τους ανθρώπους που δηλώνονται ως Μακεδόνες και στην Ελλάδα και με τη Συμφωνία των Πρεσπών δεν τους εγκαταλείπουμε». Σήμερα το πρωί ο πρόεδρος των Σκοπίων, που αποδέχθηκε σχετική πρόσκληση της Ελληνίδας ομολόγου του Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη.

Στη συνέχεια θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα γίνει επίσημη υποδοχή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και συνάντηση των δύο ηγετών. Το μεσημέρι τον κ. Πενταρόφσκι θα υποδεχθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ το βράδυ η Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμήν του Σκοπιανού προέδρου.

Ο αρχηγός του κράτους της γειτονικής χώρας αναμένεται να μείνει μέχρι αύριο, προσβλέποντας στην υποστήριξη της Ελλάδος όσον αφορά την επιτάχυνση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο η Βουλγαρία είχε εμποδίσει την επίσημη έναρξη των σχετικών διαπραγματεύσεων λόγω μιας σειράς ανοιχτών διαφορών σε ζητήματα γλώσσας και Ιστορίας. Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Αυγούστου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε μεταβεί στα Σκόπια και είχε συναντηθεί με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ. Οι δύο άνδρες στις συνομιλίες τους τάχθηκαν υπέρ της ενίσχυσης του πολιτικού διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα