Θεσσαλονίκη: Κυβερνητικό αλαλούμ για την παρέλαση

Μεγαλοπρεπές «άδειασμα» του Πλεύρη στον Βορίδη για τη δήλωσή του ότι θα γίνουν κανονικά οι εορτασμοί της 28ης Οκτωβρίου

Ακόμα μία απόδειξη της παντελούς έλλειψης συντονισμού και κοινής στρατηγικής στη διαχείριση της πανδημίας είχαμε χθες από την κυβέρνηση. Το νέο κυβερνητικό αλαλούμ αφορούσε την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, για την οποία ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε πως θα διεξαχθεί κανονικά και λίγη ώρα αργότερα ο υπουργός Υγείας τον… άδειασε, αφήνοντας ανοιχτό το σενάριο ακύρωσης, σε περίπτωση που υπάρξει σημαντική επιδημιολογική επιβάρυνση ή άλλες εισηγήσεις από τους ειδικούς!

Μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση έχει αποφασίσει οι εορτασμοί στη Θεσσαλονίκη για τον Αγιο Δημήτριο να γίνουν κανονικά, όπως και η παρέλαση, προσθέτοντας μάλιστα πως αυτή θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή όλων των πολιτών, όχι μόνο των εμβολιασμένων. Οπως ανέφερε ο κ. Βορίδης, η παρέλαση θα γίνει με τήρηση των υγειονομικών περιορισμών. «Δεν είναι δυνατόν να πούμε πως μόνο την παρέλαση δεν θα κάνουμε» πρόσθεσε.

Και ενώ ο Μάκης Βορίδης εμφανιζόταν βέβαιος για το γεγονός πως οι παρελάσεις θα γίνουν κανονικά και μάλιστα με τη μαζική συμμετοχή του κόσμου, λίγη ώρα αργότερα ο Θάνος Πλεύρης έλεγε άλλα, αφήνοντας όλα τα σενάρια ανοιχτά! Συγκεκριμένα, επισήμανε πως οι εορταστικές εκδηλώσεις απέχουν τρεις εβδομάδες και πως όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται έπειτα από εισηγήσεις. Στην παρούσα φάση, εφόσον δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις, ισχύουν όλα κανονικά, όπως είπε.

Η πραγματοποίηση της φετινής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, η οποία συνεχίζει να βρίσκεται στο «κόκκινο» και με την πλειονότητα των μεγάλων νοσοκομείων στα όρια της λειτουργικής κατάρρευσης, φαίνεται πως έχει προκαλέσει έντονες διχογνωμίες και εντός της επιστημονικής κοινότητας της χώρας.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος τάσσεται ανοιχτά υπέρ της κανονικής διεξαγωγής των παρελάσεων, χαρακτηρίζοντας μια διαφορετική απόφαση καταστροφική, καθώς θα δίχαζε τους πολίτες. «Ο κόσμος δεν θα μπορούσε να μας παρακολουθήσει, αλλά πρέπει να δούμε ο τρόπος διεξαγωγής να μην επιδεινώσει το επιδημιολογικό φορτίο» τόνισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, συμπληρώνοντας όμως πως πρέπει να γίνει ισχυρή σύσταση για χρήση της προστατευτικής μάσκας.

Στον αντίποδα, ο γνωστός και μη εξαιρετέος Θεόδωρος Βασιλακόπουλος είδε και τις παρελάσεις ως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να διχάσει ακόμα μία φορά τον κόσμο! Τι πρότεινε, λοιπόν, ο καθηγητής Πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ; Να έχουμε παρελάσεις μόνο για εμβολιασμένους! «Η επίσημη Πολιτεία οφείλει να εκπαιδεύει τον κόσμο. Να γίνουν οι παρελάσεις, αλλά να συμμετάσχουν μόνο εμβολιασμένοι για να δίνεται και το καλό παράδειγμα!» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Στη Θεσσαλονίκη να κάνει παρέλαση μόνο ο Στρατός. Στην Αθήνα θα μπορούσαν να κάνουν και μαθητικές, αλλά όχι με πολλούς θεατές και με τήρηση των αποστάσεων» πρότεινε από την πλευρά της η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, προσθέτοντας όμως ότι στις πόλεις που υπάρχει υψηλό ιικό φορτίο δεν πρέπει να γίνουν μαθητικές παρελάσεις, ώστε να μην υπάρξει σημαντική αύξηση κρουσμάτων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα