«Μπάχαλο» στη Ν.Δ. με τη διαγραφή Μπογδάνου

Στην επιφάνεια ηγετικές φιλοδοξίες ορισμένων για τη «μετά Μητσοτάκη εποχή», αλλά και ιδεολογικές διαφορές στο εσωτερικό του κόμματος

Αρχισαν τα όργανα και βγήκαν τα μαχαίρια στη Ν.Δ., με αφορμή τη διαγραφή του βουλευτή Κωνσταντίνου Μπογδάνου, που έβγαλε στην επιφάνεια ανομολόγητες ηγετικές περπατησιές ορισμένων και κρυφούς διαγκωνισμούς για τη «μετά Μητσοτάκη εποχή», αλλά ανέδειξε και τις ιδεολογικοπολιτικές διαφορές στο εσωτερικό της Ν.Δ., λόγω της θολής και «λίγο απ όλα» κατεύθυνσης, που έχει δώσει στο κόμμα ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Κι όλα αυτά σε μία περίοδο που στο παρασκήνιο φουντώνουν οι συζητήσεις ότι η Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη αφήνει πολιτικό κενό προς τα δεξιά της και αναλαμβάνονται σχετικές πρωτοβουλίες.

Με τον πρωθυπουργό να απουσιάζει στη Σλοβενία, η εικόνα του κυβερνώντος κόμματος χθες ήταν ένα μπάχαλο, παρότι στη Βουλή συζητείται η ιστορικής σημασίας αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία. Η πρωτοβουλία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια να αποδοκιμάσει μέσα στη Βουλή τον κ. Μπογδάνο και να ανοίξει τον δρόμο στη διαγραφή του ερμηνεύτηκε ως μία κίνηση του υπουργού να εγγράψει υποθήκες για το μέλλον και ενόχλησε.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης δεν έκρυψε την ενόχλησή του και με αφορμή ερώτηση που δέχθηκε χθες στην ΕΡΤ, αν από τη στιγμή που θα ζητήσει συγγνώμη ο κ. Μπογδάνος θα μπορούσε να επιστρέψει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ., είπε: «Εγώ δεν είμαι πρόεδρος της Ν.Δ. και δεν μου αρέσει ούτε εγώ ούτε κανένας άλλος να υποδύεται τον πρόεδρο της Ν.Δ. Πρόεδρος της Ν.Δ. είναι ένας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Δεν έχουμε άλλον. Η Ν.Δ. έχει πρόεδρο, δεν μου αρέσει να υποδύεται κανείς τον πρόεδρο».

Η δήλωσή του αυτή σχολιάστηκε από στελέχη του κόμματος, αλλά και προβλήθηκε από τον Τύπο ως αιχμή κατά του Νίκου Δένδια, με αφορμή τη χθεσινή παρέμβασή του στην υπόθεση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου. Κυρίως για το σημείο εκείνο της παρέμβασης που είπε πως «όσο εκπροσωπώ εγώ την κυβέρνηση εδώ, δεν θα ξαναγίνει ανεκτή στην αίθουσα τέτοια προσπάθεια» («επιστροφής στο κακό παρελθόν της χώρας και συμπαράταξης με τον Κασιδιάρη και τη Χρυσή Αυγή», που είχε πει στην αρχή της παρέμβασής του). Πολλοί θυμήθηκαν και την αρχηγική τοποθέτηση του κ. Δένδια στην Αγκυρα τον Απρίλιο, στις κοινές δηλώσεις με τον κ. Τσαβούσογλου, ενώ την παρέμβασή του στη Βουλή επιχείρησε να εκμεταλλευτεί πολιτικά εις βάρος του πρωθυπουργού και ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό, όμως, έδωσε αφορμή στον υπουργό Εξωτερικών να του επιτεθεί, να ξεκαθαρίσει τα όσα λέγονται και ουσιαστικά, διά της πλαγίας οδού, να απαντήσει και στα όσα είχε πει νωρίτερα ο κ. Γεωργιάδης, ότι, δηλαδή, κανείς δεν μπορεί να υποδυθεί τον πρόεδρο της Ν.Δ.

«Κατανοώ την ανάγκη (κατ’ εξοχήν) του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω απόλυτης ένδειας πολιτικής πρότασης, να προσπαθεί να οικοδομήσει μία εικόνα διαφοροποίησής μου από τον πρωθυπουργό, σε μία σειρά θεμάτων» έγραψε σε ανάρτησή του στο twitter και τόνισε: «Καθιστώ σαφές, άπαξ και διά παντός, ως υπουργό Εξωτερικών με επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Την κυβέρνησή του εκπροσωπώ, και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό, όπως τονίζω σε κάθε ευκαιρία. Οι ενέργειές μου είναι το προϊόν της στενής και ειλικρινούς συνεργασίας μου μαζί του και η ισχυρή προσήλωσή μου στην επιτυχία των κυβερνητικών στόχων είναι δεδομένη».

Στο μεταξύ, το μπάχαλο που προκλήθηκε με αφορμή τη διαγραφή του βουλευτή επιβεβαιώθηκε και με την πανσπερμία δηλώσεων βουλευτών και υπουργών.

Επί παραδείγματι, ο Κ. Κυρανάκης άφησε αιχμές για τη διαγραφή και ζήτησε αρχικά εξηγήσεις, ο Θανάσης Πλεύρης είπε ότι η διαγραφή έγινε για τους χαρακτηρισμούς και όχι για τις απόψεις του, ο Α. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι ρόλο έπαιξε επειδή ο κ. Μπογδάνος έδωσε αφορμή για αλλαγή της ατζέντας από την αμυντική συμφωνία, ο (επανακάμψας) Δημ. Αβραμόπουλος μίλησε για μικρό δράμα σε κλειστό δωμάτιο και ο Γ. Γεραπετρίτης άφησε ανοιχτό παράθυρο επιστροφής, και πάει λέγοντας…

Ο ίδιος ο βουλευτής επέμενε στην παρέμβασή του, ενώ, όπως έγραψε το Newsbomb.gr, συνεργάτες του είπαν στην ιστοσελίδα ότι, ενώ θα έπρεπε ο Νίκος Δένδιας που εκπροσωπούσε την κυβέρνηση στη Βουλή να στηρίξει τον κ. Μπογδάνο στην επίθεση που δεχόταν, επέλεξε να δρομολογήσει τη διαγραφή του από την Κ.Ο. της Ν.Δ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα