Στον αστερισμό του 3ου Συνεδρίου ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την εισήγηση του Τσίπρα

Τη διεξαγωγή του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ -το οποίο αναβάλλεται διαρκώς εδώ και έναν χρόνο- στο διάστημα 24-27 Φεβρουαρίου αποφάσισε τελικά χθες το πολιτικό συμβούλιο του κόμματος ύστερα από εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα.

Παρά τη γενική συμφωνία στα κεντρικά πολιτικά ζητήματα, η συνεδρίαση διεξήχθη σε ατμόσφαιρα αμοιβαίας καχυποψίας μεταξύ «προεδρικών» και «εσωκομματικής αντιπολίτευσης» κυρίως για τα οργανωτικά και καταστατικά ζητήματα, που αφορούν τον τρόπο εκλογής του συνεδριακού σώματος, το οποίο συμφωνήθηκε να αποτελείται από 5.000 μέλη, το εκλογικό μέτρο στις οργανώσεις και την εκλογή των οργάνων από το συνέδριο. Η επιλογή του χρόνου διεξαγωγής δεν είναι τυχαία. Ο ΣΥΡΙΖΑ για λόγους πολιτικής αβρότητας δεν επιθυμούσε να συμπέσουν οι εργασίες του με τις εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής, τις οποίες έτσι κι αλλιώς παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή, ιδίως μετά τη συμμετοχή στον προεκλογικό αγώνα του Γιώργου Παπανδρέου. Και το κυριότερο, η ηγεσία επιδιώκει, υπό την πίεση των εθνικών εκλογών, τις οποίες τοποθετεί την προσεχή άνοιξη, να αποφύγει επιζήμιες «αιματοχυσίες» και άγρια «εσωκομματικά ξεκαθαρίσματα», που θα θόλωναν το μήνυμα νίκης το οποίο σχεδιάζει να στείλει στους πολίτες. Θα προηγηθεί έως το συνέδριο τρίμηνη πολιτική εξόρμηση εγγραφής νέων μελών, καθώς και διεξαγωγή περιφερειακών συνδιασκέψεων, ανοιχτών στην κοινωνία, σε όλες τις περιφέρειες, με στόχο την εξειδίκευση των προγραμματικών θέσεων για κάθε περιφέρεια.

Προτάθηκε επίσης η σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης το ερχόμενο Σάββατο, προκειμένου να αποφασίσει τη συγκρότηση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, της Επιτροπής Απόφασης και της Επιτροπής Καταστατικού.

Στη συνεδρίαση ο Αλέξης Τσίπρας εισηγήθηκε σειρά εξωστρεφών πρωτοβουλιών για το επόμενο διάστημα, με έμφαση στην ακρίβεια, στην πανδημία και την ανεργία.

«Μπαίνουμε σε έναν δύσκολο χειμώνα, οι αλλεπάλληλες αποτυχίες της κυβέρνησης θα αυξήσουν την κοινωνική πίεση. Οφείλουμε να εξετάσουμε ποιες πρωτοβουλίες θα λάβουμε, ειδικά στο μείζον ζήτημα της ακρίβειας, που απειλεί τη βιωσιμότητα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Στο πλαίσιο αυτό, η πρότασή μας για άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ έχει εξαιρετικά βαρύνουσα σημασία και πρέπει να γίνει η προμετωπίδα μας» είπε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα