Οι συριζαίοι στοχοποίησαν (πάλι) την Εκκλησία !

Ζήτησαν είσοδο στους ναούς μόνο με rapid test, χωρίς να απαιτούν το ίδιο και για τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Αδιόρθωτοι παραμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ και, παρότι υπάρχουν ένα σωρό λόγοι για να διαφοροποιηθούν από τις άστοχες επιλογές της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας και να κάνουν δημιουργικές και ωφέλιμες για την κοινωνία προτάσεις, επιμένουν να στοχοποιούν την Εκκλησία και να θεωρούν τους ναούς πηγή διασποράς του κορονοϊού.

Έτσι, λοιπόν, ο πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε χθες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει τροπολογία για την επέκταση του μέτρου που αφορά την επίδειξη τεστ για την είσοδο ανεμβολίαστων πολιτών και στους χώρους θρησκευτικής λατρείας.

«Η κυβέρνηση ΜητσοτάκηΠλεύρηΓεωργιάδη είναι πλέον φανερό ότι ούτε μπορεί αλλά ούτε και θέλει να διαχειριστεί την πανδημία με σοβαρότητα και υπευθυνότητα» τόνισε σε τηλεοπτική δήλωσή του. Πρόταση που απέρριψε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξής του αργότερα το βράδυ, λέγοντας μάλιστα ότι «ίσως ο κ. Τσίπρας δεν έχει αισθανθεί την ανάγκη να μπει σε μια εκκλησία, να ανάψει ένα κερί, να διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει κανείς να τον ελέγξει».

Μόνο που ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ γενικότερα δεν μπήκαν στον κόπο να εξηγήσουν στους ψηφοφόρους τους αλλά και στην κοινωνία γενικότερα γιατί δεν έχουν καταθέσει ανάλογες τροπολογίες, παραδείγματος χάριν, για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα οποία συνωστίζεται ο κόσμος κάθε μέρα, και για άλλες ανάλογες περιπτώσεις.

Δεν το έχει κάνει, γιατί είναι φανερό ότι αναζητεί ψήφους σε κύκλους ψηφοφόρων που αντιτίθενται στην Εκκλησία και δεν αναγνωρίζουν τον ρόλο της, παρότι η Εκκλησία σε όλα τα κύματα της πανδημίας όχι μόνο δεν εξαιρέθηκε από τους περιορισμούς, αλλά ακόμα και οι ναοί είχαν μείνει κλειστοί για πολλούς μήνες, καθώς η κυβέρνηση είχε απαγορεύσει να λειτουργήσουν Πάσχα, Χριστούγεννα και να κάνουν οποιαδήποτε χριστιανική τελετή.

Κι ενώ είναι εμφανής η ψηφοθηρική και μικροκομματική σκοπιμότητα της κίνησης Τσίπρα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «μοναδικό της κριτήριο είναι το πολιτικό κόστος και όχι η ανθρώπινη ζωή». «Γι’ αυτό και δεν σκέφτηκαν ποτέ να λάβουν αυστηρά μέτρα σε επαγγελματικούς και κοινωνικούς χώρους, όπου δεν επιθυμούν να έρθουν σε ρήξη με την εκλογική τους πελατεία.

Γι’ αυτό και σήμερα εξαγγέλλουν μέτρα με επιλεκτική ατολμία. Αφήνοντας απέξω την Εκκλησία και απροστάτευτους τους πιστούς. Έτσι όμως δεν αντιμετωπίζεται η πανδημία» σημείωσε χαρακτηριστικά και προειδοποίησε: «Η χώρα οδηγείται σε νέα εκατόμβη νεκρών και η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον κ. Μητσοτάκη. Την ώρα που όλοι μετράμε κρούσματα και νεκρούς, είναι αδιανόητο αυτός να μετράει ψήφους». Επί της ουσίας, παρότι και η δική του κίνηση είναι καθαρά ψηφοθηρική, κατηγορεί την κυβέρνηση για ψηφοθηρία.

Ωστόσο και η κυβέρνηση με ψηφοθηρικό τρόπο αντιμετωπίζει την Εκκλησία, καθώς για να γίνει αρεστή σε ένα κομμάτι πιστών δίνει αφορμή κάθε τόσο, με τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις της, να γίνεται η Εκκλησία πεδίο πολιτικής και κομματικής αντιπαράθεσης και άδικης επίθεσης. Και η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση βάζουν στη μέση την Εκκλησία, για να ξεκαθαρίσουν τους πολιτικούς λογαριασμούς τους προσπαθώντας να αποκομίσουν εκλογικά οφέλη εις βάρος της και εν αγνοία της.

Όσον αφορά την κυβέρνηση, προβαίνει μέσω υπουργών της σε ένα ρεσιτάλ εντυπώσεων και αντιφάσεων, υποστηρίζοντας ότι οι παρεμβάσεις που ανακοινώθηκαν για τους ανεμβολίαστους είναι ανεφάρμοστες στη θρησκευτική λατρεία, για λόγους σεβασμού στην αξία της θρησκείας. Μόνο που η ίδια αυτή κυβέρνηση είχε θέσει μέχρι τώρα υπό διωγμό τούς πιστούς με πρόσχημα την αντιμετώπιση της πανδημίας…

Ο κ. Τσίπρας, επίσης, επανέφερε χθες και την πρότασή του για την επιστημονική επιτροπή κοινής αποδοχής, λέγοντας πως «αν η κυβέρνηση δεν μπορεί να αναλάβει το πολιτικό κόστος για δύσκολες αποφάσεις, επαναφέρω την πρότασή μου: να ορίσουμε μια ολιγομελή επιτροπή από υψηλού κύρους επιστήμονες, να μας υποδείξουν τα ενδεδειγμένα μέτρα και να τα αποδεχτούμε όλοι», καλώντας τον πρωθυπουργό «να αποφασίσει άμεσα αν θα επιμείνει στον λαϊκισμό ή θα προσχωρήσει στον ορθό λόγο».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα