Σε βέρτιγκο ο Κυριάκος με τα μέτρα κατά του ιού!

Προσπάθησε να καλύψει την γκάφα με τα sms, υποστηρίζοντας στη Βουλή ότι είναι μια υπενθύμιση… για την τρίτη δόση

Σε σύγχυση βρίσκεται η κυβέρνηση, την ώρα που ο κορονοϊός καλπάζει, με τον πρωθυπουργό να προχωρά από τη Βουλή σε μια σειρά αντιφατικών δηλώσεων, υπονομεύοντας με αυτόν τον τρόπο την εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στη διαχείριση της πανδημίας.

Μιλώντας σε ημερίδα της επιτροπής κοινωνικών υποθέσεων για τα χρόνια νοσήματα και στη συνέχεια σε συνομιλία που είχε με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχείρησε να καθησυχάσει τους πολίτες, αποκλείοντας το ενδεχόμενο νέου lockdown, ποντάροντας ταυτοχρόνως όλα του τα ρέστα στον εμβολιασμό. Την ίδια ώρα όμως που προσπάθησε να επενδύσει με κάθε τρόπο στην ανάγκη να εμβολιαστούν άπαντες, δεσμευόμενος πως οι εμβολιασμένοι δεν πρόκειται να χάσουν τα προνόμιά τους, ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τα υποχρεωτικά τεστ να επεκταθούν και σε όσους έχουν κάνει το εμβόλιο. Ειδικότερα, μιλώντας στους δημοσιογράφους και ερωτηθείς σχετικά με τα υποχρεωτικά τεστ, υποστήριξε πως «το βασικό μας ζήτημα είναι τα τεστ στους ανεμβολίαστους. Από κει και πέρα το πώς θα επεκτείνουμε το τεστ ενδεχομένως και σε εμβολιασμένους θα μας το υποδείξουν οι ειδικοί», μια αμφίσημη δήλωση που συζητήθηκε.

Πολλά ερωτήματα προκάλεσε και η αναφορά του στα περιβόητα sms υπενθύμισης για το εμβόλιο, καθώς μίλησε για μήνυμα για την τρίτη δόση, ενώ αρχικώς είχε γίνει αναφορά σε sms στους ανεμβολίαστους. «Δεν καταλαβαίνω την κριτική που ασκείται για τα sms. Γιατί είναι κακό να υπενθυμίσω σε κάποιον ότι έχει ανοίξει η 3η δόση για να το κάνει το εμβόλιο; Χρησιμοποιούμε όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας, συμπεριλαμβανομένης και της εξατομικευμένης επικοινωνίας, για να ενθαρρύνουμε τους πολίτες να κάνουν το σωστό» δήλωσε στους δημοσιογράφους. Κατά τα λοιπά, μιλώντας στην ημερίδα της Βουλής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε πως «τα νέα μέτρα προσαρμόζουν τη ζωή μας στη νέα πραγματικότητα και υπηρετούν τρεις αρχές, ότι η οικονομία και η κοινωνία δεν πρόκειται να ξανακλείσουν, ότι οι εμβολιασμένοι δε θα χάσουν τα δικαιώματα που κέρδισαν και ότι όσοι δεν θωρακίζονται με το εμβόλιο θα πρέπει να ελέγχονται περισσότερο», ενώ μίλησε για «πανδημία των ανεμβολίαστων». Ζήτησε δε «να μην κομματικοποιούμε την εθνική μάχη» και «να μη διαρραγεί το κοινό μέτωπο της κοινής λογικής και της επιστημονικής ακρίβειας», αφήνοντας αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος, πάντως, εμφανίστηκε κατηγορηματικός ως προς το ενδεχόμενο νέου lockdown, λέγοντας πως «δεν κλείνει κανείς». Υποστήριξε δε πως δεν έχει σημασία μόνο ο αριθμός των κρουσμάτων, αλλά και η θετικότητα, λέγοντας πανηγυρικά πως «είμαστε πρωταθλητές στην Ε.Ε. στα τεστ». Οταν μάλιστα ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αναφορικά με την πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία, υποστήριξε πως «ναι, έχουμε μία πίεση στο ΕΣΥ, όχι ευκαταφρόνητη, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, καμία σχέση με αυτό το οποίο είχαμε δει πέρυσι τον Νοέμβριο. Είμαστε πολύ πιο έτοιμοι αυτή τη φορά».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα